NB I

Remek hangulat, sok helyzet és négy gól a derbin

Izgalmas meccset játszott egymással az Újpest és a Ferencváros.

OTP Bank Liga, 2. forduló

Újpest FC – Ferencvárosi TC 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 6567 néző. Játékvezető: Iványi Z.
Újpest: Pajovics – Litauszki, Bojovics, Mohl, Pauljevics – Szankovics, Windecker, Nagy D. (Zsótér, 64.), Balázs B. – Nwodobo (Simon K., 64.), Novothny (Tischler, 82.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Ferencváros: Dibusz – Botka, Koch (Lovrencsics B., 76.), Batik, Sternberg – Gera (Otigba, a szünetben), Gorriarán – Amadou, Rui Pedro, Varga R. – Priskin (Böde, 76.). Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Novothny (28.), Nagy D. (63.), illetve Priskin (36.), Varga R. (90.)

A régi címerrel és a „Belga gyarmat, takarodjatok Újpestről” felirattal ellátott pólóban gyűlt össze az újpesti tábor a kapu mögött – és jó néhányan az oldallelátókon is – az NB I második fordulójában rendezett fővárosi derbin – kiadva az utat a vezetőségnek, valamint jelezve, hogy nem értenek egyet a régi logóval.

Kisebb Fradi-dominanciával kezdődött a mérkőzés, a nyolcadik percben Gorriarán nagyszerűen ugratta ki Moutarit a bal szélen, aki elfektetett egy védőt a tizenhatoson belül, lövését azonban blokkolták. Egy perccel később még ennél is nagyobb helyzetet láthattunk a másik oldalon, Litauszki fejese alig ment fölé a szabadrúgás után. Varga is nagyon közel került a vezető gól megszerzéséhez, a Fradi támadója azonban kilenc méterről a kapuval szemben fölé lőtte a ziccert. Novothnynak a viszont sikerült kihasználnia a nagy helyzetét, jobb oldalról kapott remek labdát Nagytól, majd az ötösön belülről a kapuba fejelt a 28. minutumban (1-0).

Majdnem az Újpest-szurkolók arcára fagyott a mosoly a középkezdés után, Varga jobb oldali beadását Moutari fejelte centikkel a bal kapufa mellé. A 36. percben összejött az egyenlítés, Rui Pedro ziccerét még védte Pajovics, a kipattanó azonban Priskinhez került, aki tizenegy méterről a jobb alsóba helyezett (1-1).

Folytatódott a remek iram, és majdnem jött az újabb vendég gól, Rui Pedro megpattanó lövését azonban az egyik hazai védő a gólvonalról kifejelte. A félidő utolsó helyzete az Újpest előtt adódott, Koch szerencsétlenkedése után Novothny szerzett labdát, kiugratta Nwodobót, akinek a középre adásáról éppen csak lemaradt Pauljevics.

Csapatkapitányát veszítette a Ferencváros, a második félidőre Gera helyett Otigba állt be, Koch húzódott előre a középpályára. Jó hangulatban folytatódott a meccs, de már kevesebb helyzettel. Moutari lövése után izgulhattak először a szurkolók, ám lövése centikkel elkerült a bal alsót a 61.percben. Két perccel később az exfradista Nagy Dániel keserítette a Fradi-drukkereket, lecsapott egy labdára a tizenhatoson belül, majd kilőtte a bal alsót (2-1).

Megélénkült a meccs, és majdnem ismét jött az egyenlítés, de Koch fejesét hatalmas bravúrral védte Pajovics. A csereként beálló Simon Krisztián szinte azonnal gólt szerezhetett volna a 69. percben, Dibusz azonban a helyén volt a tizennégy méterről leadott lövés után. A 74. percben ismét Simon kapott remek labdát a jobb oldalon, becsúszva próbálkozott gólt szerezni, a kapus ismét túljárt az eszén. A tömegjelenet sem maradhatott el, Litauszki szabálytalansága után gyűltek össze a játékosok, hogy „közelebbről is megbeszéljék a történteket”. A 76. minutumban két csatárt hozott be Thomas Doll, Böde és Lovrencsics Balázs érkezett a játéktérre, előbbi pedig négy perccel később helyzetbe is került, csúsztatása alig kerülte el a bal kapufát.

A hajrát próbálta megnyomni a Fradi, de az Újpest kontráiban is sok veszély rejtőzött. A 89. percben a tizenhatoson belül teljesen egyedül tartózkodó Gorriaránhoz került a labda, centerezését azonban Litauszki kivágta. A hosszabbításban azonban már tehetetlen volt Pajovics és a védelem, Böde kapott remek labdát, a kapusba bombázott, a kipattanóra viszont Varga ért oda leghamarabb és az üres kapuba lőtt (2-2). A hosszabbításban még Böde lövése borzolta a kedélyeket, végül aztán maradt a döntetlen.

Olvasói sztorik