NB I

Meer túlzottnak érezte az ötperces hosszabbítást, Radványi kellemes gondjai

Edzői nyilatkozatok az NB I második fordulójának szombati játéknapjáról.

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 2-2

Erik van der Meer, Honvéd: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, elkövettünk taktikai hibákat. Tudtuk, hogy az ellenfélnél Nono a csatárok mögött fog játszani, a játékosaiknak ezt kellett volna le reagálni. Szeretem, ha hátulról kihozzuk a labdát, amikor 4-4-2-ben játszik az ellenfél sokkal bátrabban kellene ezt megtenni. Ezt 4-5-ször csináltuk meg, ezt kell majd erőltetni a jövőben. Nagy Geri kiállítása után mínusz 1-ben játszottunk, nehezebb volt belenyúlni taktikailag a meccsbe. Félidőben azt éreztem, hogy akár tíz emberrel is sikeresek lehetünk, és majdnem így is történt. Kabungu becserélése taktikailag bejött, két szép gólt rúgott a csapatunk. Az öt perc hosszabbítást túlzottnak érzem. A két pontot nem a játékvezető miatt veszítettük el, de azért sok apró hibával vezette a mérkőzést. Minket most mindenki meg akar verni, nagyon észnél kell lennünk. Tetszik a hozzáállás a munka morál és ha ezt meg tudjuk tölteni jó futballal, akkor előre tudunk lépni.

Bódog Tamás, DVTK: – A bajnok otthonában játszottunk szerencsés kimenetelű döntetlent, de azért van egy kis hiányérzetem. Bízom benne, hogy a játékosaimat jobban bosszantja a két pont elvesztése, mint engem. Volt egy ziccerünk 0–1-nél, amit ha kihasználunk, akkor 0-2 és vége a mérkőzésnek, de nem így történt és ezután érthetetlen módon megzavarodtunk, amihez a Honvéd hozzáállása is kellett. Utána szenzációsan olyat küzdöttek, amit meg kell süvegelnem. Olyan hibákat csináltunk, olyan kapkodás jellemezte a játékunkat, hogy végül szerencsés körülmények között jött össze a döntetlen. Jobban kellett volna uralni a játéktér közepét, többet kellett volna a birtokolni a labdát, amikor többen voltunk.

forrás: honvedfc.hu


Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 3-2

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Idegesek voltunk, nem azt játszottuk az elején amit gyakoroltunk. Második félidőt nagy akarattal kezdtük, de két buta gólt kaptunk. Lekontráztak minket. Amikor bejött Veszelinovics, minden megváltozott, fontos gólt rúgott, jól játszott. Ezek a legszebb győzelmek. Rossz edző lennék, ha nem hittem volna 0-2-nél a csapatban, jókor jött az első gól, utána pedig minden összejött. Jól sikerült a formánkat belőnünk, bár ma görcsösek voltunk, de ha jobban összeérünk, akkor még jobbak leszünk. Nagyon erős keretem van, szinte nem tudom kit hagyjak ki a a meccsek előtt. Az élvonalban minden meccs nehéz, ugyanúgy készülünk a Fradi meg a Videoton ellen mint eddig.

Csertői Aurél, Paks: – Nagyon nehéz ilyen mérkőzés után összefoglalni a látottakat, mivel annyi mondanivalóm lenne, illetve annyi esemény történt a meccsen. Az első félidőben azokat az iskolajátékokat, amiket az NB I-ben le kell tudni játszani mi most nem tudtuk. Amikor félpályáról emberelőnyös helyzeteket teremtve támadunk, akkor pontosabban kell a végén megjátszani a labdát. Ha így teszünk, már akkor eldönthettük volna a mérkőzést.
Erős volt az ellenfél, nagyon magasak voltak, és ez a felíveléseknél meg is látszott. Viszont a kontrákból az adódó lehetőségeinket ki kellett volna használnunk. Ez a második félidőben sikerült is, két tökéletes támadást csináltuk, vezettünk kettő-nullára. Bevallom, hogy a cseréim nem jöttek be. Azért vittem be őket, hogy egy kicsivel még frissebben focizzunk, de nem rájuk akarom kenni a vereséget, ez az én hibám. Az örvendetes, hogy az eddigi két meccsen négy gólt rúgtunk, az viszont nem, hogy ötöt kaptunk. A védekezésünk egyáltalán nem ideális, nagyon nagy hibaszázalékkal játszottunk hátul.
Az ellen pedig nem lehet kitalálni semmit, hogy ha van egy sárgám, akkor nem rúgok bele az ellenfélbe, és nem állíttatom ki magam, illetve kézzel nem érek bele a labdába. Kettő-nulláról elveszíteni ezt a mérkőzést óriási nagy csalódás.

forrás: mezokovesdzsory.hu és paksifc.hu


Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Debreceni VSC 1-0

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon jó első játékrészt produkáltunk, a korai gól megadta a mérkőzés alaphangját és ezen kívül is sok helyzetet dolgoztunk ki. Az is igaz, hogy az első félidőben a debreceni csere után feljavult a vendégek játéka. S azt is hozzá kell tenni, hogy még hiányzik elölről Miroszlav Grumics és Myke Bouard Ramos, velük még hatékonyabbak leszünk. Összességében a fiúk nagyot küzdöttek, ráadásul egy jó ellenfelet győztünk le, nagyon boldog vagyok.

Herczeg András, DVSC: – Olyan gólt kaptunk az első percekben, amelyet nem szabadott volna, de persze minden gólt hiba előz meg. Ez megfogta a csapatot, de a második félidőben rendeztük sorainkat, nagy energiákat mozgosítottunk. Ám a végjátékban nem sikerült feltennünk az i-re a pontot. Szeretnénk még igazolni, de nem tudom lesz-e rá lehetőség. Gratulálok a Haladásnak.

forrás: haladás.hu és dvsc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik