NB I

Mátyus újabb meglepetést vár az újonc Balmaztól

A fiatal tréner szerint a gondok ellenére a Fradi nyeri a derbit - NB I-es előzetes.

OTP Bank Liga, 2. forduló

szombat:
18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC
18.00: Budapest Honvéd – DVTK
20.30: Swietelsky Haladás – DVSC
vasárnap:
18.00: Újpest FC – Ferencvárosi TC
18.00: Puskás Akadémia FC – Videoton FC
18.00: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vasas FC

Szombaton és vasárnap a második fordulóval folytatódik a múlt hétvégén elrajtoló OTP Bank Liga 2017/18-as szezonja. A szurkolóknak nem kell sokat várni a derbire, vasárnap az Újpest ugyanis a Fradit fogadja, illetve az újonc Puskás Akadémia Videoton elleni összecsapása is igazi presztízmeccsnek mondható.

Olvasóink már megszokhatták, hogy honlapunk minden NB I-es fordulót megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a REAC, a Lombard Pápa és a Nyíregyháza korábbi vezetőedzője, a 34-szeres magyar válogatott Mátyus János latolgatta az esélyeket.

Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

– Mindkét csapat remekül kezdte a bajnokságot, ez különösen igaz a Mezőkövesdre. Nagyon szimpatikus számomra, ami évek óta Pakson folyik, szerintem követendő példa a magyar kluboknak. A paksiaknak szerintem az idei szezonban sem lesz gondjuk, ezen a mérkőzésen pedig döntetlent várok.

Budapest Honvéd – DVTK

– Ez lehet az egyik legjobb találkozó a hétvégén. A Diósgyőr nagyszerűen rajtolt, a kispestiek pedig szerdán is játszottak. Egy héttel ezelőtt biztos voltam benne, hogy a DVTK meglepetést okoz. Most is benne van a levegőben, de a Honvéd is erős, ezért döntetlenre tippelek.

Swietelsky Haladás – DVSC

– Két gyengébben kezdő csapat találkozik. Minden edző nagy-nagy óhaja, hogy a csapat minél előbb megszerezze első pontjait. Lehet, hogy furcsa, de erre a meccsre is döntetlent mondok, ugyanis két hasonló képességű együttesről van szó.

Újpest FC – Ferencvárosi TC

– Egy derbire mindig nehéz jósolni, de azért a Fradi esetében az érzelmek is szólnak belőlem. A Ferencvárosnál komoly gondok vannak, páratlan sérüléshullám sújtja a csapatot, nincs belsővédő. A játékosokra kihathat a hétközi összecsapás is, de ettől függetlenül természetesen vendégsikert várok.

Puskás Akadémia FC – Videoton FC

– Bármennyire is megerősödött és komoly csapat lett a Puskás, a Videoton azért előrébb tart a felcsútiaknál. Nehéz dolga lesz, de a Vidi fog nyerni.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vasas FC

– Azt gondolom, hogy a Vasasnak nehezebb idénye lesz, mint ami tavaly volt. Ez már a hétvégén látszódni fog, ugyanis meglepetést szimatolok, és hazai győzelmet jósolok.

Olvasói sztorik