NB I

Megsérültek a cseh védők a Vasas szerdai edzőmeccsén

Mindkét játékost le kellett cserélni a III. Kerület elleni győztes felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés

III. Kerületi TVE – Vasas FC 1-2 (1-2)
Hévízi út
III. Kerület: Palásthy – Móró, Nyárasdi, Vukmir, Madarász – Domokos, Szilágyi, Kassai – Kenesei, Szűcs, Szkuncz. Csere: Pálkfalvy, Hamar, Papp, Grúz, Gálfi, Hazai, Kiss. Vezetőedző: Tóth András
Vasas: Kamenár (Póser, a szünetben) – Simunek (Vaskó, 14.), Benes (Czingráber, 29.), Risztevszki (Szivacski, a szünetben) – Murka (Kürti, a szünetben), Burmesister (Ferenczi, 80.), Vida, Hangya – Ádám M. (Kleisz, a szünetben), Gaál (Pavlov, a szünetben), Kulcsár (Remili, a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Szkuncz (13.), illetve Murka (16.), Gaál (21.)

A bajnokság már kezdetét vette, a Vasas vezetősége azonban bátran betett még egy edzőmeccset az első két bajnoki forduló közé – az élvonalbeli együttes a harmadosztályú Óbuda vendége volt.

A házigazda kezdett jobban, Kenesei szabadrúgását követően egy lekészített labdát Szkuncz lőtt a hálóba. Azonban alig nyolc percen belül fordított a Vasas: előbb Murka szelídített meg egy beadást, majd bombázott a kapuba, aztán pedig Vukmir rövid hazaadására Gaál csapott le, és megszerezte csapata második gólját (1-2). Vezettek az angyalföldiek, de a szakmai stábnak sok öröme nem lehetett: Simunek már a tizedik perc környékén cserét kért, majd Benest is kényszerből váltotta Czingráber – mindkét cseh védő sérülés miatt hagyta el a pályát.

A Vasas a második félidőben is támadásban maradt, folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját. A hajrában Póser is megmutathatta, biztosan áll a vendég kapu gólvonalán, egy óbudai kontrát követő lövést hárított. Erre válaszul az ellentámadásból Hangya lőtte telibe a felső lécet. Újabb gólt már nem sikerült szerezni, ellenben Vidát még ápolni kellett, de visszatért a pályára; két lőtt góllal és ugyanennyi sérülttel nyerte meg a meccset a Vasas.

Olvasói sztorik