NB I

A Lokomotiv Moszkvától szerződtetett csatárt a Videoton

Nigériai támadó írt alá, három évre.

A Lokomotiv Moszkva és a Videoton FC megállapodása értelmében szerdától Vidi-mezben folytatja pályafutását Ezekiel Henty! A nigériai támadó 1993. május 13-án, Lagosban született, pályafutását a Flying Sports Akadémián kezdte, de már egészen fiatalon az AC Milan utánpótlásába igazolt. Kölcsönjátékosként megfordult a Spezia, a Perugia, az ND Gorica és az Olimpija Ljubjana együttesében is, utóbbi klub pedig később végleg leigazolta – a szlovén fővárosban rövid ideig együtt dolgozott a Vidi mostani vezetőedzőjével, Marko Nikoliccsal is – írja a Videoton FC hivatalos honlapja.

A remekül sikerült ljubljanai időszak után 2016 februárjában az orosz élvonalbeli Lokomotiv Moszkva szerződtette, az elmúlt félévet pedig kölcsönben az emírségekbeli Baniyas SC-ben töltötte.

A 185 centiméter magas, remek felépítésű csatár pályafutása során 45 szlovén első osztályú mérkőzésen 14 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki, az Emírségekben 12 meccsen 5-ször volt eredményes, 17 orosz első osztályú és 6 Serie B-s találkozóján pedig 1-1 gólt ért el.

– Olyan játékost kerestünk, aki a támadósor több posztján bevethető, Ezekiel Henty pedig pont ilyen. Régóta figyeljük a játékát, minden létező információ birtokában vagyunk vele kapcsolatban. Egészen fiatalon került Európába, és már több helyen bizonyította tehetségét. Az, hogy az elmúlt években milyen transzferdíjakat fizettek érte, egyfajta bizonyítéka a kvalitásainak, de természetesen számunkra az a legérdekesebb, hogy nálunk hogyan teljesít majd. Biztos vagyok benne, hogy Ezekiel komoly erősítést jelent és nagyon gyorsan elnyeri majd a Vidi-szurkolók szimpátiáját – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek. A Videoton FC egy nagy hagyományokkal rendelkező remek klub, amely egyértelműen a legjobbak közé tartozik Magyarországon. Jó kapcsolatot ápolok Marko Nikoliccsal, akivel még az Olimpija Ljubljanánál dolgoztunk együtt. Nemcsak edzőként, hanem emberileg is sokra tartom. Ami a gárda többi tagját illeti, Tamás Krisztián még az AC Milan Primavera-együttesénél volt csapattársam, de ismerem Danko Lazovicsot is. A magyar futballról egyelőre nem tudok sokat, de minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb megismerjem. Ha röviden kellene jellemeznem magam, azt mondanám, hogy olyan játékos vagyok, aki mindent megtesz a csapatért és igyekszik minél több gólt szerezni – nyilatkozta a vidi.hu-nak Ezekiel Henty.

Henty 3 évre kötelezte el magát a Vidihez és a 21-es mezszámot viseli majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik