NB I

Két góllal volt jobb a DVTK a Vasasnál

Vela és Szarka találataira nem érkezett angyalföldi válasz.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Vasas FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Bognár T.
Vasas: Kamenár – Burmeister, Simunek, Ristevski – Szivacski (Vaskó, a szünetben), Kleisz, Vida, Hangya – Murka, Pavlov (Ádám M., 75.), Remili (Kulcsár, a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning
DVTK: Rados – Eperjesi, Karan, Tamás, Forgács (Oláh B., 70.) – Vela, Busai, Nono, Óvári – Szarka (Tóth B., 88.), Joannidisz (Makrai, 55.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Gólszerzők: Vela (5.), Szarka (73.)

Az NB I első fordulójának vasárnapi játéknapján a Vasas ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc stadionban fogadta a DVTK-t. A találkozót a piros-kék mezben játszó angyalföldiek kezdték, a Diósgyőr fehér felszerelésben lépett pályára.

Az első gólig sokáig nem kellett várni, az ötödik percben ugyanis már a diósgyőrieknél volt az előny! Ekkor Forgács bal oldali beadása találta üresen a hosszú oldalon az ötös sarkánál Diego Velat, aki lekezelte a labdát, majd a hálóba lőtt, 0-1.

A folytatásban a Vasas elsősorban Remili révén veszélyeztette a vendég kaput, ám az eredmény a szünetig már nem változott.

A fordulás után két cserét is végrehajtott Oenning mester, Szivacski és Remili már nem jött ki a második félidőre, helyüket Vaskó, illetve Kulcsár vette át. Utóbbi játékos aktívan vette be magát a támadásokban, ám Rados kapus több ízben hárított bravúrral.

A 73. percben aztán eldőlni látszott a mérkőzés, Makrai jobb oldali keresztlabdájára ugyanis kiválóan érkezett Szarka Ákos, és tíz méterről a kapu jobb oldalába bólintott, 0-2. A folytatásban az eredmény már nem változott, a Diósgyőr így idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését a 2017-2018-as szezonban az előző idény meglepetéscsapata ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik