NB I

A Puskás Akadémia elrabolt egy pontot a Fradi otthonából

Szakály Péter találatára Varga Roland szabadrúgásból válaszolt.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, Játékvezető: Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 15.), Botka – Gorriaran, Gera – Bőle, Rui Pedro (Hajnal, 70.), Varga (Moutari, 60.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll.
Puskás FC: Danilovics – Poór, Heris, Vanczák, Spandler – Mevoungou – Prosser (Molnár G., 68.), Márkvárt, Balogh B., Szakály P. (Grgic, 44.) – Radó (Diallo, 54.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerzők: Varga R. (42.), illetve Szakály (24.)

A Midtjylland elleni 4-2-es vereség után az újonc Puskás Akadémiát fogadta a Ferencváros az OTP Bank Liga nyitófordulójában. Az első tíz percben a Fradi birtokolta többet a labdát, és az első lehetőség is a hazaiak előtt adódott, Varga Roland szabadrúgását azonban könnyedén fogta Danilovics.

Az első negyedórában sok szabálytalanság tördelte a játékot, komolyabb gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki. A 18. percben Gorriaran nagyszerű labdáját Rui Pedro kapásból lőtte rá, de lapos próbálkozását Danilovic magabiztosan hárította. A felcsútiak aztán szinte a semmiből vezetést szereztek a 24. percben: Márkvárt tért ölelő indításával Szakály Péter lépett ki ziccerben, és passzolt okosan a hosszúba. (0-1)

A folytatásban is a Ferencváros próbálkozott többet, ám Batik és Rui Pedro is célt tévesztett. A 42. percben Heris lökte fel Gerát a kaputól 20 méterre, a szabadrúgáshoz a parádés formában lévő Varga Roland állt oda, és a Midtjyllandnak lőtt gólja után ismét szenzációsan tekert a kapuba. (1-1)

A második félidő ötödik percében Lovrencsics Balázs lépett ki egyedül a védők között, de amire a kapu előterébe ért, Heris utolérte és blokkolni tudta a próbálkozását. Nem sokkal később Varga lőtt ballal távolról, Danilovics magabiztosan védett. A 71.
percben Balogh beívelésére Dibusz borzasztóan mozdult ki, ám szerencséjére Molnár gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Az utolsó tíz percre emberhátrányba került a Ferencváros: Hajnal Tamás egy ütközés elveszítette az eszméletét, nyakmerevítőben, hordágyon kellett levinni a rutinos középpályást. Ennek ellenére az utolsó percekben a Fradi előtt adódtak lehetőségek, Lovrencsics bombája azonban elkerülte a kaput, Moutari próbálkozása pedig egy védő lábáról szállt fölé. Az eredmény már nem változott, így az újonc Puskás Akadémia elrabolt egy pontot a Ferencváros otthonából.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert korábbi szövetségi kapitány értékelte:

– Vártam a mérkőzést, már csak azért is, mert kíváncsi voltam az újjáalakuló Puskás Akadémia FC csapatára, hiszen nyáron nagyon sok új játékost igazoltak. Kíváncsi voltam a Ferencvárosra is, hiszen nagyon régóta nem láttam őket olyan jól játszani, mint a csütörtöki kupameccsen. Ott egy sajnálatos bírói hiba megpecsételte a sorsukat, meglátásom szerint Koch biztosan nem érdemelt piros lapot az EL-találkozón. Mindezek fényében néztem a mérkőzést, a találkozó közepes színvonalú volt – nagy hajtással. Mindkét együttes 4-2-3-1-es hadrendben lépett pályára, az első félidőben mindkét csapata kicsit kapkodott, de nagy iram volt. Az első negyvenöt percben enyhe ferencvárosi főlényt tapasztaltam, ennek ellenére a vezetést a felcsútiak szerezték meg. Egy negyven méteres remek átadást remekül vett át Szakály, parádés találat volt, míg Varga Roland szabadrúgása élményszámba ment. A második félidőben mindkét mester cserével próbált gyorsítani csapata játékán, az irammal nem is volt gond, a hibaszázalékkal annál inkább, illetve kevés volt az igazán komoly gólhelyzet. A játék összképe alapján teljesen igazságos döntetlen született, egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Örültem, hogy nagyszerű pontrúgásokat láthattunk, ha ez az iram pontos labdakihozatalokkal párosul, valamint jó technikai megoldásokkal, akkor biztos vagyok abban, hogy az ilyen mérkőzések is megüthetik a nemzetközi színvonalat.

Olvasói sztorik