NB I

Pintér: közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Fradi

Edzői nyilatkozatok az NB I nyitófordulójának vasárnapi játéknapjáról.

Ferencváros – Puskás Akadémia 1-1

Thomas Doll, Ferencváros: Ez nem volt egy jó meccs, lehetett látni, hogy a csütörtöki mérkőzést követően valamelyest fáradt volt a csapat. Sok rossz döntést hoztak a játékosok, ennek az lehetett az oka, hogy fejben fáradtak voltak. A fiúk akartak, ez lehetett látni a mérkőzés előtt, de a félidőben is. Kevés volt az átütő erő bennünk, volt olyan játékos, akinek többet kellett volna mutatnia. Ez nem egy előnyös helyzet, amikor egy ilyen csütörtöki mérkőzést követően hátrányba kerülünk… A második félidőben igyekeztek a játékosok, de az utolsó harmadban ez kevés volt. Ezt követően arra is kellett figyelni a találkozó utolsó negyedórájában, hogy tíz emberrel ne veszítsük el ezt a találkozót. Arra kell ügyelnünk, hogy megint friss legyen a csapat. Egy picit lehet, hogy megtörte a fiúkat a csütörtöki, kétgólos előnyből elveszített meccs, lehet, hogy nem mindenki tudta ezt feldolgozni. Ezt a két pontot már nem tudjuk visszahozni, de mindent megteszünk a jövőben, hogy sikeresek legyünk. Hajnal Tamást elvitte a mentő a kórházba. Megkaptuk a visszajelzést, hogy szerencsére nincs baj. Ez a legfontosabb, és emiatt nagyon boldogok vagyunk. Abban reménykedünk, hogy nemsokára elkezdhet újra edzeni – olvasható Doll nyilatkozata a Fradi hivatalos honlapján.

Pintér Attila, Puskás Akadémia: Közelebb álltunk a győzelemhez, mint a Ferencváros. Kíváncsi vagyok a második félidőben meg nem adott gólunkra, hiszen a játékosaim azt mondták, hogy szabályos volt. Meg fogom nézni a televízióban, aztán majd kiértékeljük, hogy jogos volt-e az ítélet. A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy a Fradi három tétmérkőzéssel a lábában várta a meccset, nekünk pedig ez volt az első. Voltak jó periódusaink, de kicsit bátrabban kell játszanunk, és akkor még több lehetőségünk lesz. Összességében mindenképp jó eredménynek tartom ezt az idegenbeli egy-egyet, és ha bátrabbak leszünk, akkor még eredményesebbek is.


Videoton – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-1

Marko Nikolics, Videoton: Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk a meccset. Ahogy korábban mondtam, sosem könnyű az újonc csapatok ellen játszani az első fordulókban, mert nagyon motiváltan várják a játékosaik, hogy az élvonalban szerepeljenek. Mi túl idegesen játszottunk, sok technikai hibát láttam a csapattól, ezek ezen a szinten nem férhetnek bele a játékba. Korán vezetést szerzett az ellenfél, a második félidőben nekünk is sikerült gyorsan egyenlítenünk, de a második gólt már nem tudtuk belőni – pedig megvoltak a helyzeteink, elég csak Géresi, vagy Scsepovics lehetőségeire gondolni. De mindezzel együtt, ha teljesen őszinte szeretnék lenni, azt mondhatom, hogy nem is érdemeltük ma meg a három pontot. A Balmazújváros remekül védekezett, nagyon motiváltan játszottak, jól kontráztak, gratulálok Horváth Ferencnek és csapatának. Mi csütörtökön már újra pályán leszünk, nagyon fontos szerepe lesz a regenerációnak a következő napokban, hiszen nem sokat rotáltunk az elmúlt találkozókon. Bízom benne, a Nömme Kalju és a Puskás Akadémia elleni találkozókat meg tudjuk majd nyerni.

Horváth Ferenc, Balmazújváros: Elégedett vagyok az eredménnyel. Nagy dolog a mi kis csapatunk életében, hogy rögtön a nyitányon, Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb együttesétől el tudtunk vinni egy pontot. A mai nap a szív diadala volt, a srácok mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Zártan védekeztünk, az első félidőben még a kontráink is ültek, a másodikban már annyira nem, de a védekezésünk akkor is rendben volt. Kezdésnek nem kell ennél jobb meccs. A játékosaimnak még meg kell szokniuk az NB I légkörét, hiszen sokan közülük korábban még nem játszottak az első osztályban. Kicsit elfáradtunk fejben és fizikálisan is, de ahogy mondtam, a szívük vitte őket előre, erre pedig lehet építeni a továbbiakban. A Vidinek sok sikert kívánok az Európa Ligában!

forrás: vidi.hu


Vasas FC – DVTK 0-2

Michael Oenning, Vasas: – Először kell ilyet mondjak, ilyenre még nem volt példa: ma rosszul játszottunk. Ennek kapcsán mondom: nem is volt lehetőségünk arra, hogy a meccset megnyerjük. Ennek több oka van, az egyik, hogy több játékosunk hiányzott, a másik, hogy végig kellett játszani a nyarat. Ez utóbbi komoly kihívást jelent, az, hogy ezt hogyan kell kezelni. Ez nem jelenti azt, hogy a következő meccseket el fogjuk veszíteni, de figyelembe kell ezt venni, amikor a következő hetek edzésprogramját tervezzük. Viszont mindez nem ment fel minket az alól, hogy az ötödik percben gól kaptunk, egy olyan találatot, ami tulajdonképpen eldöntötte ezt a meccset, Tudtuk, hogy nehéz lesz a szezonkezdet, így alakult, ezt kell fogadunk, de túl kell tenni magunkat ezen.

Bódog Tamás, DVTK: – Nehéz mérkőzés volt, az első perctől kezdve mi uraltuk a mérkőzést, megérdemelt győzelem volt. Amit elterveztünk, az sikerült, próbáltuk korán és magasan támadni az ellenfelet, de sokszor volt, hogy egy ütemmel később értünk oda, vagy el sem indultunk. Viszont futómennyiségben hozzátették a játékosok azt amit kellett, ezért dicséret illeti őket. A pillanatot lehet ünnepelni, de kőkeményen kell tovább dolgozni, a szép eredmény után. Kétségtelen, hogy futómennyiségben a tavaszihoz képest javultunk, de még mindig van hová fejlődni. Magyarországon fél siker, ha tudsz futni, ha fizikálisan rendben vagy, mert futásban le vagyunk maradva az európai középmezőnytől, pedig ha tudsz sprintelni, akkor mindenki ellen jó esélyed van.

forrás: www.boon.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik