NB I

A mumusnál nem megy: ezúttal sem nyert az Újpest Pakson

Pauljevics góljával még a lilák vezettek, ám meg kellett elégedniük egy ponttal.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Paksi FC – Újpest FC 2-2 (1-1)
Paks, 1330 néző. Játékvezető: Karakó F.
Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Haraszti, Kecskés (Hajdú, 75.), Bertus (Koltai, 85.), Bartha – Szakály D. (Hahn, 73.) Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest: Pajovics – Szűcs, Litauszki, Bojovics, Balázs – Windecker, Szankovics – Nwobodo (Zsótér, 64.), Nagy, Pauljevics (Simon K., 88.) – Novothny (Tischler, 76.) . Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerzők: Szakály D. (16.), Papp K. (48.), illetve Pauljevics (13.),
Windecker (68.)

A mumushoz látogatott az NB I első fordulójában az Újpest, hiszen a tizenegy paksi meccséből mindösszesen egyet nyert meg a lila-fehér gárda.

Egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk a mérkőzés elején, a 13. percben a semmiből jött Pauljevics gólja. Az Újpest légiósa becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a jobb alsót, 0-1. Az öröm azonban nem tartott sokáig, három perccel később egy könnyű szívvel megítélt büntetőhöz jutott a hazai csapat. Szakály lövését előbb hárította Pajovics, de a kipattanót gólra váltotta a paksi támadó, 1-1. A túloldalon is majdnem gyorsan jött a válasz, Nagy iramodott meg a jobb oldalon, tizenhárom méterre a kaputól lőtt, Molnár hárított, a kipattanót Novothny nagy helyzetben fölé vágta. A félidőig a zöldektől Szakály és Haraszti, míg a fővárosiaktól Nagy igyekezett a hálóba juttatni a labdát, de az állás nem változott.

A szünet után rögtön góllal nyitott a Paks, Lenzsér fejelte középre a balról érkező beadást, majd Papp csúsztatását nem tudta hárítani Pajovics, 2-1. Jó iramban folytatódott a meccs, előbb Kulcsár kapáslövése kerülte el centikkel a kaput, majd a másik oldalon Gévay mentett a gólvonalon Szankovics lövése után. A 62. percben újabb hazai ziccert láthattak a nézők, Pajovics középre ütötte Haraszti lövését, ám Bartha csak mellé lőtte az ismétlést estében. Négy percre rá egyenlítettek a lilák, Nagy pontrúgása után Novothny fejelte középre a labdát, ahol Windecker érkezett és bólintott a hálóba, 2-2. Hahn kísérletét a 84.
percben még bravúrral védte az újpesti hálóőr, majd a hosszabbításban egy szabadrúgás után alakult ki veszélyes szituáció a vendég kapu előtt, de gól nem született, maradt a 2-2.

Olvasói sztorik