NB I

Mészöly: Felháborító a Honvéd-szurkolók viselkedése

Edzői nyilatkozatok az NB I első fordulójának szombati játéknapjáról.

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-2

Herczeg András, DVSC: – Gyenge teljesítményt nyújtottunk, gyenge napot fogtunk ki. Nem igazán kezdtünk jól, nekik akartunk menni, de az ellenfél erősebb volt, ránk tudták erőszakolni akaratukat. Mi pontatlanok voltunk, rengeteg labdát vesztettünk, főleg a középpályán. Az egyenlítő gól után kapkodva játszottunk, a végén pedig egy szögletből kaptunk gólt. A középpályán és elöl játszottunk gyengébben. Nagyon csalódott vagyok, a héten jobban rá kell hangolódni a következő mérkőzésre.

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – A mérkőzés elejétől a mi akaratunk érvényesült. Tudtuk, mi vár ránk, ezért próbáltunk gyors oldalforgatásokkal operálni. Az első félidő végén egy buta kiállítás történt. A második félidőben is azt játszottuk, amire készültünk, és megérdemelten visszük haza a három pontot Debrecenből.

Forrás: szon.hu


Paksi FC – Újpest FC 2-2

Csertői Aurél, Paks: – A nézők számára biztosan jó volt a mérkőzés, hiszen sok gól esett, számos gólhelyzet is adódott, de számunkra már nem lett annyira örömteli ez a kilencven perc. Az első félidőben, nem igazán játszottunk jól, viszont a másodikban volt egy legalább negyedórás periódusunk, amikor jól fociztunk, sikerült gólt is rúgnunk. Ha akkor betartjuk a futball iratlan törvényeiből azt a paragrafust, hogy gólra gólt kell lőni, akkor eldönthettük volna a mérkőzést. Utána sajnos gólt kaptunk, ellenfelünk fölénybe került, viszont a meccslabda a végén nálunk volt.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Összességében elégedett vagyok a döntetlennel, a csapat jó teljesítményt nyújtott, megvoltak a helyzeteink is. Gyorsan megszereztük a vezető találatot, de a Paks a megítélt büntetővel hamar visszakerült a mérkőzésben. Az első játékrész végén, a fordító gólt követően kicsit visszaesett a csapat lendülete, azonban a második félidő elején újra lendületesen kezdtünk el játszani. A Paks a mumusunknak is nevezhető, nagyon összeszokott csapat és rendkívül agresszív focit játszanak. Az új igazolásokkal elégedett vagyok, vannak köztük olyanok, akiknek még kell egy kis idő, hogy összeszokjanak és felvegyék a bajnokság ritmusát.

forrás: ujpestfc.hu és paksifc.hu


Budapest Honvéd – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0

Erik van der Meer, Honvéd: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, nehéz volt játszani a szerdai BL-találkozó után. Bobálnak nagy szerepe volt a győzelemben, korán kellett beállnia és fontos gólt szerzett. Megdolgoztunk a három pontért, jó így kezdeni a bajnokságot. Ennél még azért többet várok, kb. 45-50 percen keresztül tudjuk presszingelni az ellenfelet, próbálunk tovább fejlődni. Nehéz mérkőzést várok a BL-visszavágón, nagyon kemény az ellenfelünk, hihetetlen jó játékosokkal. Bizakodásra ad okot az első meccsen elért eredmény, mindent megteszünk a győzelemért és a szurkolóinkért, akik sajnos nem lehetnek majd bent a stadionban.

Mészöly Géza, Haladás: – A bajnokcsapat otthonában játszottunk, voltak olyan fordulópontjai a meccsnek, amik meghatározók voltak a végkimenetel szempontjából. Összeszedett volt a csapatom, jól játszottunk, a Honvédnak azonban volt egy Lanzafaméja. Bobál is nagyon jól fejelő játékos, amikor ilyen szervezett csapattal találja szemben valaki magát, mint a Haladás, akkor nagyon fontosak a pontrúgások. Hiányzott Grumics játéka, hiszen ő olyan center, aki meg tudja tartani a labdát elöl. Nem gondolom, hogy alattomosan vagy durván játszott volna a csapatom. Már megszoktam, hogy Kispesten nem én vagyok a szurkolók kedvence, bár nem igazán értem, hogy miért velem foglalkoznak ennyire, ez valamennyire bosszant. De becsületemre legyen mondva, hogy nem reagáltam a beszólásokra, pedig egy-két szurkolót biztos elküldtem volna melegebb éghajlatra. Nagyon csúnyán viselkednek velem szemben a kispestiek akármikor jövök ide. Nem értem az okát, nem bántottam meg őket soha, nem ártottam nekik, ez felháborító. Sok sikert a Honvédnak a BL-ben.

Olvasói sztorik