NB I

Emberhátrányban verte a Debrecent a Mezőkövesd

Hiába játszotta csak tíz emberrel a második félidőben a borsodi csapat, elvitte a három pontot a Loki otthonából.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 4401 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
DVSC: Nagy S. – Kuti (Mengolo, 70.), Szatmári Cs., Mészáros N., Ferenczi J. – Filip (Tisza, 64.) – Jovanovic, Tőzsér, Holman, Sós – Takács T. (Könyves, 19.) Vezetőedző: Herczeg András
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár, Gohér – P. Keita, Tóth B. – Csirmaz, Strestík (Veszelinovics, 87.), Cseri (Baracskai, 71.) – Novák (Szeles, 67.) Vezetőedző: Radványi Miklós.
Gólszerzők: Ferenczi (76.), illetve Gohér (63.), Hudák (93.)
Kiállítva: Tóth B. (45+2)

Az átigazolási szezonban alapos változásokon áteső Mezőkövesd Zsóry FC az előző évad utolsó fordulója előtt edzőt váltó Debreceni VSC-hez látogatott a nyitányon.

Aktívabban kezdtek a vendégek, már a második percben Cseri lövését védte bravúrral Nagy, majd a kipattanónál Novák próbálkozásánál is a helyén volt a kapus. Ezt követően sokáig nem kellett helyzet miatt izgulniuk a nézőknek, a 23. percben aztán Sós talált a kövesdiek kapujába, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Egy perccel ezután a csereként beállt Könyves már Tujvel mellett is eltolta a labdát, de csak az oldalhálóba lőtt. Lesgólból nem volt hiány, a 30. minutumban Holman passzánál tartózkodott túlságosan elöl Könyves, így ezt a találatot sem adta meg Pintér Csaba játékvezető. A félidő hajrájában villant a piros, Tóth Bence arcon rúgta Jovanovicot, amiért megkapta a második sárgáját.

A fordulás után látszólag nem tudott mit kezdeni a DVSC az emberelőnnyel, elmaradtak a helyzetek, sőt a 61. percben Cseri robogott el a szélen, majd Strestík próbálkozhatott. Egy percre rá Nagy fogta könnyen Hudák fejesét, majd a kapus kilépett a labdával a tizenhatoson kívülre, így igen veszélyes szituációból lőhetett szabadrúgást a Kövesd. Ha pedig szabadrúgás, akkor Gohér Gergő, a védő pedig ismét megmutatta remek lövőtechnikáját és a léc alá bombázott, 0-1. Herczeg András hat perc alatt kettőt is cserélt, próbálta nyomás alá helyezni a vendégeket, az egyenlítés pedig jött is a 76. minutumban. Tisza a szögletnél középre ívelés helyett a tizenhatos előterében álló Ferenczihez passzolt, aki a bal alsóba bombázott, 1-1. Szinte csak a kövesdi térfélen zajlott ezután a játék, Könyves és Jovanovic is próbálkozott becsülettel, majd Mengolo lövését védte lábbal Tujvel. A 90. percben Csirmaz előtt a túloldalon ajtó-ablak ziccer adódott, de hibázott a kövesdi játékos. Csapattársa, Hudák azonban pontosabb volt, három perccel később megszerezte a győztes találatot (1-2), így meglepetésre az emberhátrányban játszó Mezőkövesdé lett a három pont.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik