NB I

Magabiztos győzelemmel rajtolt a címvédő a Haladás ellen

A szombathelyiek nem találták el a kaput a kilencven perc alatt; Lanzafame pazar gólt lőtt.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Budapest Honvéd FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (1-0)
Bozsik József Stadion, 2090 néző. Játékvezető: Erdős J.
Honvéd: Gróf – Kamber,
Lovric, Baráth – Ikenne-King (Bobál, 4.), Tömösvári (Gazdag, 57.), Herjeczki, Nagy G. (Pölöskei, 84.), Laczkó – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer.
Haladás: Király – Polgár,
Wils, Jagodics – Kiss B., Simon (Jancsó, 70.),
Kovács L. (Rácz B., 72.), Bosnjak – Tóth M., Williams (Halmosi, 72.),
Németh. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Bobál (29.), Lanzafame (88.)

A hétközi BL-vereség után ezúttal már a bajnokságban lépett pályára a Budapest Honvéd, amely a Haladást látta vendégül a Bozsik József Stadionban.

Nagy helyzeteket nem hozott az első játékrész, de Honvéd-fölényt annál inkább. Az első percekben Lanzafame kezdett a legaktívabban a bajnokcsapatnál, az olasz légiós szélről érkező beadásokkal és szabadrúgásokkal igyekezett veszélyt teremteni. A Hali egyáltalán nem dolgoztatta meg Grófot, kaput találó lövés nélkül hozták le a vendégek az első félidőt. A 29. percben megérdemelten szerezte meg a vezetést a kispesti csapat, a meccs elején csereként beálló Bobál Dávid érkezett a rövidre Lanzafame jobb oldali szabadrúgására és a rövid sarokba fejelt, 1-0.

A következő helyzetet már csak a szünet után láthattuk, ám azt rögtön egy perc elteltével. Laczkó beadását Eppel kapufára fejelte, a kipattanót pedig Herjeczki nagy ziccerben elbaltázta. A jó kezdést azonban nem követte jó folytatás, rengeteg reklamálás és mezőnybeli szabálytalanság jellemezte a találkozót.
Nagyon hosszú idő után, a 78. percben jött a következő nagy helyzet, ekkor Király védte bravúrral Herjeczki közeli próbálkozását. Tíz perccel később eldőlt a meccs, Lanzafame két védővel a nyakán lőtt gyönyörű gólt tizenkilenc méterről, 2-0.
A Honvéd megérdemelten nyerte meg első idei bajnokiját a nem igazán élvezetes találkozón.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:

– A találkozó előtt valamivel esélyesebbnek tartottam a Haladást, hiszen a hazai csapat nagyon keveset pihent a hétközi BL-selejtező után. A mérkőzés összképe alapján azonban teljesen megérdemelt Honvéd-győzelem született, minden csapatrészben felülmúlta a címvédő a szombathelyieket. Nagyon gyenge napot fogtak ki a Haladás, támadásban szinte semmit nem mutatott. A kispestiek nagyon jól játszottak, csapatként muzsikáltak, mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez. Ilyen magabiztos játékkal akár a Hapeol Beer-Sevát is búcsúztathatják a BL-visszavágón.

Olvasói sztorik