NB I

Elítélték a korábbi Újpest-játékost: ittasan, drog hatása alatt vezetett

Mindkét fél fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

Első fokon ítélet született Curtis balesetének ügyében: a tárgyaláson az is kiderült, a rapper – aki korábban az Újpest futballistája volt – nemcsak ivott, kokainozott is.

A Bors információi szerintmindkét fél fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős. Mindenesetre a Szentendrei Járásbíróságon Széki Attilát, azaz Curtist ittas vezetés miatt bűnösnek mondták ki.

„Az Sz. A. ellen in­dult el­sőfokú büntetőügy 2017. június 28. napján lezárult. A Szentendrei Járásbíróság a vádlottat háromszáz­ezer forint pénzbírságra és egy év két hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős” – közölte Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék sajtótitkára.

A Bors megtudta azt is, mi állt abban a vádiratban, amelyet a cselekménye kapcsán a zenésszel szemben a nyomozás eredményei alapján „összeállítottak” a hatóságok.

Ebben leírják: Curtis 2016. január hó 1. napján 17.07 óra körül Budakalászon a Pomázi úton hajtott le az útpadkára, és villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a közvilágítási kandeláber tartóoszlopa azonban eltört. A balesetet a Curtis mögött haladó autós jelentette a rendőröknek, akik 17.10-re már a helyszínen is voltak.

„17.25 órakor Sz. A.-val szem­ben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. Ezt követően a vádlottat előállították a pomázi orvosi ügyeletre vér- és vizeletmintavétel céljából. Sz. A. vádlott 18.45 órakor levett vérmintájából benzoilekgonin volt azonosítható. A benzoilekgonin a kokain élő szervezetben bio­transzformáció során létrejövő metabolitja, mely vegyület a kokain fogyasztását igazolja” – olvasható a vádiratban. Széki Attilát megpróbál­ták elérni, de telefonját nem vette fel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik