NB I bajnokok ligája

BL-selejtező után: „Ez magasabb szint, mint az NB I”

A Bp. Honvéd játékosa, Gazdag Dániel sajnálja, hogy zárt kapus lesz a visszavágó.

Nyitott maradt a továbbjutás kérdése a Hapoel Beer-Seva és a Bp. Honvéd párharcában a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, hiszen az izraeli bajnok csak egy góllal, 2-1-re nyert hazai pályán a kispestiek ellen szerda este. A magyar csapatban több kiemelkedő teljesítmény is volt, közülük Gazdag Dánielt és Nagy Gergőt szólaltatta meg a meccs utána klub honlapja.

‒ Az első félidő elején kicsit meg voltunk illetődve, nagyon ránk jöttek, bár erre számítottunk. Látszott, hogy ez magasabb szint, mint az NB I ‒ kezdte Gazdag Dániel. ‒ Nagyon jó csapattal játszottunk. A középpályán nagyon sokat mozogtak, de ahogy telt az idő, mi is egyre inkább belejöttünk, és nem játszottunk alárendelt szerepet. Jó eredményt értünk el. Szereztünk egy gólt, ami a visszavágón még jól jöhet. Ha otthon jól védekezünk, akkor egy-nullával továbbjuthatunk. Kár, hogy zárt kapus a visszavágó, különben újra telt házas meccset játszhattunk volna.

‒ Nagyon jó érzés volt ilyen atmoszférában játszani. Azt gondolom, a célunkat elértük, hiszen nyitva maradt a továbbjutás kérdése ‒ fogalmazott Nagy Gergő. ‒ Az első negyedórában passzívak voltunk, hagytuk őket játszani. Később felbátorodtunk, megéreztük a lehetőséget. Még több is volt ebben a meccsben, ha egy picivel jobban koncentrálunk, akkor döntetlennel térhettünk volna haza. Erős csapat a Beer-Seva, nemzetközi rutinja van, tapasztalt játékosokkal. Nem kell szomorkodnunk az eredmény miatt, viszont nyernünk kell a visszavágón, hogy bizonyítsuk, lehetetlen nem létezik.

Olvasói sztorik