NB I

Végre kiderült, hol rendezik az Újpest-Fradi rangadót

Hivatalos honlapján tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy az Újpest és a Vasas is a Szusza Ferenc Stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit. Ez alapján pedig kiderült, hogy a negyedik kerületben rendezik meg a második forduló legnagyobb rangadóját, az Újpest-Ferencváros derbit.

Az MLSZ elnöksége erről a keddi ülésén valamennyi körülményt mérlegelve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve határozott – írja az mlsz.hu.

Az MLSZ infrastruktúra-szabályzata szerint a most rajtoló idénytől csak olyan pályán lehet NB I-es meccset rendezni, amelynek van fűtése, és erről a kötelezettségről a szövetség már 2014-ben tájékoztatta az érintett klubokat. A Szusza-stadionban ennek ellenére ez idáig nem valósult meg a fejlesztés.

A helyzet kialakulásában jelentős szerepet játszott a Szusza Ferenc Stadion jogi státusza rendezésének elhúzódása. Az állami tulajdonban lévő, több sportág által is használt komplexum vagyonátadása jelenleg is folyamatban van.

Az Újpest FC egy több országban is kipróbált mobil pályafűtési eszközt kíván alkalmazni. Az elnökség azzal a feltétellel engedélyezi a hazánkban még nem alkalmazott eszköz használatát, hogy mindkét klub vállalta alternatív helyszín biztosítását nem várt helyzet kialakulása esetére.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik