NB I

BL: egygólos hátrányban a Honvéd

A Hapoel Beer-Seva 2-0-ra vezetett, de Lanzafame fejesével szépítettek a kispestiek Izraelben.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. kör

Hapoel Beer-Seva (izraeli) – Budapest Honvéd FC 2-1 (1-0)
Toto Turner Stadium, Beer-Seva. Játékvezető: Ekberg (svéd)
Beer-Seva: Haimov – Bitton, Miguel Vítor, Cedek, Korhut – Radi (Ghadir, 65.), Ogu, Einbinder – Melikszon (Ohana, 81.), Szahar (Barda, 71.), Nwakaeme. Vezetőedző: Barak Bahar
Honvéd: Gróf – King, Lovric, Baráth, Laczkó (Bobál, 74.) – Pölöskei (Danilo, 70.), Kamber, Gazdag, Nagy – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik van der Meer
Gólszerzők: Miguel Vítor (35.),
Einbinder (52.), illetve Lanzafame (63.)

Szerda este a Korhut Mihályt foglalkoztató izraeli bajnok, a Hapoel Beer-Seva vendégeként lépett pályára a magyar aranyérmes Budapest Honvéd a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágóján. Jó iramban indult a találkozó, melynek első negyedórájában kiegyenlített játékot láthattak a stadiont teljesen megtöltő szurkolók.

A remek hangulatú találkozó első nagy helyzete a Honvéd nevéhez fűződött: saját térfelükön vesztettek labdát a hazaiak, akik a kaputól 22 méterre csak szabálytalanul tudták megállítani Lanzafamét, a megítélt szabadrúgást a sértett végezte el, Haimov kapus pedig épphogy bele tudott kapni a lövésbe. A 28. percben az izraeliek is veszélyeztettek: Sahar egyedül tört be a tizenhatoson belülre, de aztán a lövése nem talált kaput. Négy perccel később Nwakaeme tüzelt fölé 20 méterről.

A két előző halovány próbálkozás ellenére semmi nem utalt arra, hogy a 35. percben a Hapoel megszerzi a vezetést, egy pontrúgás után azonban a szabadon berobbanó Miguel Vítor 12 méterről Gróf kapujának jobb alsó sarkába bólintott. (1-0)

A második játékrész Honvéd-helyzetecskével indult, Gazdag megpattanó lövését a hazai kapusnak kellett szögletre tolnia. Az 52. percben azonban kettőre növelte előnyét a Beer-Seva, ráadásul egy szépségdíjas góllal: Nwakaeme cselezgetett a balszélen, majd félmagasan belőtt labdáját Einbinder gyönyörű mozdulattal, sarokkal juttatta a kispesti kapuba. (2-0)

A folytatásban többnyire mezőnyben harcoltak egymással a mérkőző felek, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Egészen a 63. percig, amikor is szépíteni tudott a magyar bajnok: Laczkó hajszálpontos beívelését Lanzafame bólintotta 5 méterről a bal alsóba. (2-1)

Az utolsó húsz percben a kispestiek elsősorban arra ügyeltek, hogy több gólt már ne kapjanak, és néha az volt az ember érzése, hogy az izraeli csapat számára sem olyan égetően fontos a harmadik találat megszerzése. A láthatóan fáradt csapatok persze tették a dolgukat, próbálkoztak becsülettel, de igazán nagy lehetőségig nem tudtak eljutni. A hosszabbításban egy szabadrúgást követően Grófot dolgoztatta meg a Hapoel, a Honvéd kapusa nagyszerűen védett, így a kispestiek 2-1-es hátrányból várhatják a jövő heti visszavágót.

Olvasói sztorik