NB I

FTC: „Tudjuk, hogy nehezebb mérkőzés vár ránk”

Botka Endre, a Ferencváros védője beszélt a Midtjylland elleni párharcról.

Csütörtökön a dán Midtjylland ellen vív Európa Liga-selejtezőt a Ferencváros. A találkozót megelőzően Botka Endrét, a Fradi védőjét kérdezte a klubhonlap. Botka az előző körben, a lett Jelgava elleni mindkét találkozóján lehetőséget kapott.

– Úgy érzem, hogy a Jelgava elleni továbbjutás jó kezdése volt az idénynek – fogalmazott a hátvéd. – Most sorra jönnek majd a találkozók, csütörtökön és vasárnap is pályára lépünk. A lettek elleni párharc jó felvezetése volt ennek a nehéz időszaknak.

A védő kiemelte, hogy a Jelgava nem tudta bevenni a Ferencváros kapuját.

– Számomra védőként ez a legfontosabb, hogy a kapunkat meg tudtuk őrizni. Így kell folytatni a jövőben is, mert ha mi hátul rendben vagyunk, akkor abban biztos vagyok, hogy a srácok elől belőnek legalább egyet – folytatta Botka, aki minőségi ellenfélként tekint a dán riválisra. – Tudjuk, hogy nehezebb mérkőzés vár ránk, hiszen a Midtjylland remek futballistákból áll, és a dán futball is jelentős erőt képvisel. Ugyanakkor mi is egyre jobban összeszokunk, egyre jobb erőben vagyunk, úgyhogy nem vághatunk neki máshogy a csütörtöki mérkőzésnek, mint hogy meg akarjuk nyerni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik