NB I

Elkényelmesítik a milliók az NB I sztárocskáit

Hrutka szerint a teljesítmények nincsenek arányban a bérekkel; Hemingway fizetési sapkát vezetne be.

Nem is olyan régen az Újpest korábbi játékosa, Urbán Flórián kritizálta a magyar játékosokat, amiért indokolatlanul magas összegeket keresnek az élvonalban, sőt már a másod- és harmadosztályban is. A Hír TV-nek adott nyilatkozatában a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway és a játékosügynök, Hrutka János sem volt jó véleménnyel a honi fizetésekkel.

– Ön szerint a mai magyar labdarúgásban reálisak ezek a fizetések?

– Nem. Ez egy rövid válasz. Nem.

Ezt már a bajnoki címvédő tulajdonos mondta. Hemingway úgynevezett fizetési sapkát vezetett be a klubjánál, melyet szerinte a magyar labdarúgásban általánosan lehetne (kellene) alkalmazni.

– A játékosok a lehető legtöbb pénzt szeretnék. Az az idióta, aki megadja azt, amit kérnek, az felelős érte. Nem értem, hogy miért a magyar labdarúgást tesszük felelőssé, az MLSZ-t, a jó istent, a játékosokat, az ügynököket, a többi hiénát és így tovább. Egyszerűen a klubtulajdonosok felelősek érte, ha én nem adom azt a pénzt, akkor nincs. Egy klubtulajdonos lehet, hogy ezt nem tudja megtenni, de ha a klubtulajdonosok azt mondják, hé, ez ennyi és nem több. Az Egyesült Államokban is van egy bértömegsapka, ez Magyarországon is működhetne – mondta George F. Hemingway.

A korábbi válogatott labdarúgó, jelenleg játékos ügynökként is tevékenykedő Hrutka János szerint a fizetések nincsenek összhangban a teljesítménnyel.

– Olyan mértékeket öltött ez a növekedés, amely nem biztos, hogy jó irányba viszi a magyar labdarúgást, hiszen többen is most már olyan összegeket tudnak megkeresni a hazai labdarúgópályákon, amely nem biztos, hogy teljes mértékben arányban van a teljesítményükkel. Ezeknek a játékosoknak már azért nehéz külföldi csapatot találni, a teljesítményen és a nívón felül, mert nem tudnak annyi pénzt keresni külföldön ezzel a teljesítménnyel, mint amennyit itthon keresnek – véli Hrutka János.

Olvasói sztorik