NB I

DVSC: magyar válogatottal tárgyaltak, de nem jött össze az átigazolás

Kimondták: a klubnak nem érdemes letérni az útról, debreceni kötődésű játékosokra és szakmai stábra kell alapozni.

Szezonnyitó szurkolói ankétot tartott a DVSC. A Red&White sörözőben rendezendő eseményen jelen volt Róka Géza cégvezető, Herczeg András vezetőedző, két új igazolás, Novota János és Nagy Sándor, valamint két fiatal labdarúgó, Sós Bence és Bíró Péter. A csapatkapitány, Tőzsér Dániel családi okok miatt nem tudott eljönni – írja a klubhonlap.

Nagy volt az érdeklődés, a helyiség teljesen megtelt, többen már csak a lépcsőn tudtak helyet foglalni. Jeney Domokos marketingvezető elsőként köszöntötte a megjelenteket, akik nyitányként megnézhették a 4-0-s sikerrel végződött Temesvár elleni edzőmérkőzés összefoglalóját. Minden gólt taps követett.

Róka Géza röviden értékelte az előző szezont. Elmondta, hogy bebizonyosodott, a klubnak nem érdemes letérni az útról, vagyis debreceni kötődésű játékosokra és szakmai stábra kell alapozni, és remélhetőleg ismét sikeres lesz a csapat.

Herczeg András örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek az ankétra. Elmesélte, hogy amikor elvállalta a vezetőedzői munkát, sok barátja féltette, de úgy érezte, ebbe bele kell vágni, mert ez a klub sokat jelent neki. Bízik benne, újra olyan jó lesz a hangulat a Loki mérkőzésein, mint régen. Biztos benne, hogy a keret fiatal játékosai – kiegészülve a rutinosakkal – igyekeznek örömet okozni a szurkolóknak. Össze kell húzni a nadrágszíjat, de reméli, egy-két posztra még tudnak igazolni.

Ezután Novota János bemutatkozott, beszélt a korábbi pályafutásáról. Amikor jött a debreceni lehetőség, úgy érezte, bele kell vágni, mert csak jót hallott a klubról és a szurkolókról.

Nagy Sándor szintén mesélt eddigi karrierjéről, majd Sós Bence vette át a szót. A Mezőkövesdről visszatért saját nevelésű labdarúgó elmondta, nagyon várta, hogy lejárjon a kölcsönszerződése, és újra a DVSC-ben futballozhasson. Volt megkeresése más kluboktól, de ő kizárólag Debrecenben akart játszani. Nagyon hálás Herczeg Andrásnak, mert ő fedezte fel, ennek köszönhetően került el Hódmezővásárhelyről, és lett a Debrecen játékosa.

A fiatal Bíró Péter megtiszteltetésnek érezte, hogy az ankéton részt vehetett. Fél éve van az első keretnél, és bár még nem lépett pályára az NB I-ben, reméli, erre hamarosan sor kerül. Mint fogalmazott: a beilleszkedésben a csapattársak is segítettek.

Ezt követően a szurkolók tehették fel kérdéseiket. Az első felszólaló arra volt kíváncsi, Ferenczi János miért balhátvédként kap szerepet. Ugyanez a drukker szóvá tette, hogy túl hangos a zene a stadionban, illetve szponzorokkal kapcsolatban kérdezett Róka Gézától.

Herczeg András elmondta, a 22-szeres válogatott Laczkó Zsoltot szerette volna visszahozni balhátvéd posztra, tárgyaltak is vele, de nem jött lére megállapodás. A szponzorokról Róka Géza úgy fogalmazott, ezen a téren le vagyunk maradva, de nehéz több milliós bevételt jelentő támogatót találni, a zenével kapcsolatban pedig a cégvezető elmondta, hogy már nem először került szóba ez a probléma, és ismét jelezik majd az illetékeseknek.

Novota Jánost kérdezték a sérüléséről. Mint kiderült, nem olyan nagy a baj, mint elsőnek tűnt, izomcsavarodása van, és azért dolgozik, hogy minél hamarabb védhessen.

Szurkolói észrevételre reagálva Róka elmondta, nem érzi, hogy átestek volna a ló túloldalára, természetes folyamat, hogy a fiatalokat be kell építeni. A DVSC csapatában a mérkőzéseken mindössze három külföldi játékos lehet a pályán, ezt is figyelembe kell venni.

Egy másik szurkoló elmondta, nagy a szakadék az NB III, valamint az első csapat között. Herczeg András elmondta, a harmadosztályba feljutott DEAC-cal próbálnak megállapodni, hogy ott is játszhassanak Loki-nevelések. Hozzátette, a fiatalok fejlődését szolgálná, ha ismét lenne egy olyan rendszer, hogy az ifiből kikerült játékosok előbb az NB III-ban, majd az NB II-ben játszhassanak, és így felépülve eljussanak az első csapathoz.

Ezt követően a játékosok bemutatták az új mezt – piros és fehér változatát –, majd zárásként egy meglepetés Herczeg Andrásnak: a születésnapját ma ünneplő szakvezető tortát kapott ajándékba. A szervezők annyi süteményről gondoskodtak, hogy mindenkinek jutott egy szelet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik