NB I

Hat-nyolcszáz szurkoló tüntetett az Újpest-címer visszaállításáért – VIDEÓ

Az Újpest FC labdarúgócsapata hétfőn megváltoztatott címerének visszaállításáért tüntetett 600-800 szurkoló a Szusza Ferenc Stadion főbejáratánál szombaton.

A drukkerek Roderick Duchatelet tulajdonos és Gyarmati Eszter klubigazgató távozását követelték. A rendezvényen felszólalt két egykori Újpest-játékos, a Curtis művésznéven ismert rapper, Széki Attila, valamint a volt válogatott Urbán Flórián. A felszólalók és a szurkolók mindannyian a régi címer visszaállítását követelték, többek nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel szidták a klub két vezetőjét.

A beszédekben Őze Istvánnak, az anyaegyesület, az UTE vezetőjének is üzentek, elsősorban azt kérték tőle, hogy ne pereskedni akarjon a futballklubbal, hanem próbáljon megegyezésre jutni a címerhasználatról, valamint ő is vállalja a rá eső felelősséget.

A beszédek előtt, között és után Újpest-dalokat énekeltek, illetve tucatnyi görögtüzet és füstbombát is begyújtottak. Bár többen követelték, hogy menjenek be a stadionba, ahol a csapat délután a Vác ellen – biztonsági okokra hivatkozva zárt kapuk mögött – játszik edzőmeccset, ez végül nem történt meg. A körülbelül egyórás esemény végén a tüntetők többsége távozott, csak néhányan maradtak, hogy a mentőbejárat rácsán keresztül, az utcáról nézhessék a mérkőzést.

Az újpesti futballklub honlapján hétfőn jelent meg, hogy a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott címertervezet között. Az anyaegyesület szerint ugyanakkor a hozzájárulása nélkül ezt jogszerűen nem lehet megváltoztatni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik