NB I

BL-selejtező: a Honvéd kezdeményezni akar Izraelben

George F. Hemingway, a vezetőedző és a játékosok is megjelentek a sajtótájékoztatón.

Kora délután sajtótájékoztatót tartott a Bp. Honvéd a Bozsik Stadionban. Az értekezleten ott volt George F. Hemingway a Honvéd tulajdonosa, Erik van der Meer vezetőedző, Mark de Vries pályaedző, Djordje Kamber a Honvéd csapatkapitánya, az új igazolások közül Danilo és Pölöskei Zsolt, valamint Tömösvári Bálint – olvasható a kispestiek hivatalos oldalán.

George F. Hemingway nyitotta meg a sajtótájékoztatót, amely a közelgő BL-selejtező és bajnoki rajt kapcsán jött létre.

– A Hapoel Beer-Seva egy nagyon erős izraeli csapat, de mi felhevülve, nagy kedvvel várjuk az összecsapást. A felhevülést már csak a nagy meleg is indokolja – mondta viccesen a tulajdonos. Sajnos a visszavágó, Kispesten zárt kapus lesz. Ellentétben azzal, amit az izraeli újságok terjesztenek, a rasszizmus vádja nem igaz. Az egyik zárt kapus büntetést azért kaptuk, mert az egyik osztrák csapat huligánjai megtámadták a biztonsági szolgálatunkat. Az UEFA úgy látta, hogy a biztonsági szolgálat túlzott vehemenciával lépett fel a huligánok ellen. A másik büntetést azért kaptuk, mert Újvidéken a szurkolóink a Vojvodina nemi identitására tettek megjegyzéseket. Rasszizmusról szó sem volt. Az UEFA egy rendelete folytán engedélyezi a vendégcsapatnak, hogy legfeljebb 200 szurkolója jelen legyen a mérkőzésen, így a Bozsik Stadionban 200 Hapoel-szurkoló lesz a lelátón.

A tulajdonos után a játékosok és az edzők kaptak szót.

Tömösvári Bálint: – Egy éve vagyok a felnőtt csapat keretében, a bajnokcsapatban 3 alkalommal sikerült pályára lépnem. Nagyon boldog vagyok, hogy a Honvéd csapatában lehetek. A keretben három fiatal van, közülük én vagyok az egyik.

Pölöskei Zsolt: – A karrierem szempontjából a legjobb döntés volt, hogy a Honvédot választottam. Van egy kis lemaradásom az erőnlétben. Próbálom minél előbb behozni a többieket. A Hapoel ellen nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Bízunk abban, hogy helyt tudunk állni.

Mark de Vries: – Három héttel ezelőtt jöttem, hogy segítsem Erik munkáját. Nagyon jól érzem magam Kispesten.

Erik van der Meer: – Június óta dolgozom a csapattal. Jövő héten nagyon erős erőpróba vár ránk a BL-selejtezőben. Felkészültünk a Hapoelből, ellenfelünket többször is megnéztük videón. A játékunkat nem akarom, csak az ellentámadásokra építeni, úgy szeretnénk futballozni, hogy mi kezdeményezzünk. Fizikálisan kell fejlődnünk, mert csak jó erőnléttel tudunk támadófocit játszani. A játékosok vevők erre. Mindent megteszünk, hogy Izraelben jó eredményt érjünk el.

Danilo: – Nagyon örülök, hogy 5 év után visszatérhettem Kispestre. Jó időpontban, a felkészülési szakaszban jöttem. Megpróbálom segíteni a csapatot, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

Djordje Kamber: – Két éve vagyok itt. Azt tudom mondani, hogy mindenben segítem a fiatal és az új játékosokat, annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. Azt mondom nekik, hogy a tavalyi év egy igazi csoda volt, de felejtsék el az előző évet, és jövő feladataira összpontosítsanak. Célunk, hogy most is a dobogón végezzünk. Videón már láttuk a Hapoelt játszani, és láttuk, hogy nagyon komoly csapat. Van egy nagyon jó védekező középpályásuk és van 2-3 nagyon veszélyes támadójuk, akikre nagyon kell majd vigyáznunk. Ha két lábbal maradunk a földön, akkor jó eredményt fogunk elérni.

Olvasói sztorik