NB I

Plusz félmilliárdból esett ki majdnem a DVSC

A Loki elnöke megerősítette, a görög Olympiakosz tulajdonosa érdeklődött a klub iránt.

Ha valakinek van kedve hozzá, annak szívesen átadja a stafétát, főleg, ha debreceni – állítja Szima Gábor, a DVSC elnöke. A Loki labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa a Hajdú-bihari Napló vendégeként beszélt a botrányos elmúlt idényről, a klubnál bekövetkezett stratégiaváltás okairól, miként változtak a futballisták bérigényei az elmúlt években, szót ejtett Evangelosz Marinakiszról, Mészáros Lőrincről és Andy Vajnáról is.

Nézzük az interjú legérdekesebb pontjait!

– Nem egyszerű minőségi magyar labdarúgót igazolni, mert a jó játékosoknak igen magas az ára – mondja Szima. – Példaként említeném, hogy megkerestünk egy NB II-ben játszó játékost, megkérdeztük a klubját, hogy mennyiért engednék el. A licit 50 millió forintnál kezdődött. Sajnos jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyen áron tudjunk a második vonalból focistát vásárolni. Nem beszélve az NB I-ről, ahol 80-100 millió forintnál kezdődik egy labdarúgó játékjogának az ára.

– Brkovics szerződése lejárt június 30-ával, ráadásul nem érkezett vissza június 15-én a szabadságáról. A klub illetékesei többször is keresték telefonon, sms-ben, e-mailben, de a szerb játékos nem reagált. Végül a menedzserét tudtuk elérni, aki közölte, Brkovics meghosszabbította a szabadságát, később érkezik vissza Debrecenbe. Ennek nem örültünk, s egyben meg is döbbentünk a viselkedésén, hiszen a labdarúgó négy éven keresztül példamutatóan végezte a munkáját. Brkovics végül közel kéthetes csúszással visszatért – jegyezte meg az elnök.

– Az elmúlt esztendő kivétel volt, közel félmilliárddal többet költöttünk az elmúlt években megszokottnál – árulta el Szima. – A kiadási oldal 1.1 helyett 1.65 milliárd forint volt. Ennek az összegnek a túlnyomó része az edzők és játékosok bérére, járulékára ment el. Az eredmény sajnos nem igazolta ennek a helyességét, hiszen majdnem kiestünk.

– Soha életemben nem láttam, nem beszéltem vele – mondta Evangelosz Marinakiszról, az Olympiakosz tulajdonosáról. – Most is megerősítem, mint ahogy azt korábban a klub hivatalos honlapján tettem: sem a múltban, sem a jelenben nem érkezett ajánlat a DVSC megvásárlására. Érdeklődés volt, de ez az üzleti titok kategóriába tartozik, így nem beszélhetek róla. Mészáros Lőrinc és Andy Vajna szerepvállalása ugyanakkor szóba sem került…

– Többször hangsúlyoztam, örülnék, ha összeállna több debreceni nagyvállalkozó, és megmutatná, hogyan kell focit csinálni. Annyi kritika érte már a jelenlegi klubvezetést, hogy ideje lenne lépniük. Amennyiben létrejönne egy ilyen konzorcium, akkor nulla forintért átadom a többségi tulajdonrészem. Tehát akinek van elég bátorsága, hogy egy klubot irányítson, esetleg finanszírozzon, akkor nyugodtan jöjjön, gyorsan nyélbe tudjuk ütni az üzletet.

Olvasói sztorik