NB I

Győztes Honvéd BL-főpróba a Békéscsaba ellen

Vezetett az NB II-es ellenfél, de Eppel és az őt váltó Danilo fordított.

Felkészülési mérkőzés

Budapest Honvéd FC – Békéscsaba 1912 Előre 2-1 (1-1)
Bozsik-stadion, zárt kapus mérkőzés. Játékvezető: Kovács I.
Honvéd: Gróf – King (Villám, a szünetben), Lovric, Baráth (Deák, 68.), Laczkó (Bobál D., a szünetben) – Pölöskei (Gazdag, 57.), Kamber, Nagy G. (Bíró Á., 89.), Holender (Kabangu, 68.) – Eppel (Danilo, 57.), Lanzafame (Koszta, 75.). Vezetőedző: Erik van der Meer
Békéscsaba: Ribánszki – Szélpál, Fehér, Mészáros, Pilán, Nagy I., Nagy S., Eszlátyi, Gránicz, Gyurján, Birtalan. Cserék: Máthé, Babinyecz, Király P., Urbin, Viczián, Szalai, Tóth D. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerzők: Eppel (43.), Danilo (86.), illetve Birtalan (33.)

A BL-selejtező főpróbáját játszotta szerda délután a Honvéd. Erik van der Meer vezetőedző az alábbi csapattal kezdett az NB II-es Békéscsaba ellen: Gróf – King, Lovric, Baráth, Laczkó – Pölöskei, Kamber, Nagy G., Holender – Eppel, Lanzafame.

A 33. percben Birtalan szerzett vezetést a vendégeknek, 15 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (0-1). A 43. percben egyenlített a Honvéd: Eppel lövése Birtalan testéről került a kapu jobb oldalába (1-1). A szünetben két helyen cserélt Erik van der Meer, King helyett Villámot, Laczkó helyett Bobál Dávidot küldte a pályára – tudósított a kispestiek honlapja.

A második félidőben, ahogy az elsőben is, mezőnyfölényben játszott a bajnok, a vendégek veszélyes ellentámadásokkal operáltak. A mérkőzés végeredményét Danilo állította be a 86. percben, amikor Kamber labdáját 14 méterről lőtte a kapu jobb oldalába (2-1).

Olvasói sztorik