NB I

Cseh válogatott védő érkezését jelentette be a Vasas

Három évre írt alá a Bundesligában is megforduló játékos.

A 30 éves Jan Simunek három évre írt alá az NB I-es Vasashoz, a belső védő a cseh Dukla Praha csapatától érkezett – írja a Vasas hivatalos honlapja.

Jan Simunek bár Prágában született, de a foci alapjaival Svájcban ismerkedett meg, majd a Bohemians és a Sparta Praha ifjúsági csapataiban játszott, első felnőtt mérkőzését is utóbbi klubnál teljesítette. 2006-ban kölcsönadták az akkor frissen feljutott SK Kladno csapatának, ahol a kezdőcsapat tagja lett. 2007-ben Németországba igazolt, a VfL Wolfsburg játékosa lett. Első szezonjában az UEFA-Kupa-indulást jelentő ötödik helyen végzett a Bundesligában, majd egy évre rá a bajnokságot megnyerő csapat tagja volt, a tavaszi szezonban stabil kezdőként. Ebben az időszakban mutatkozott be a cseh felnőtt válogatottban is, miután végigjárta a korosztályos csapatokat is.

2010-ben a Kaiserslautern csapatához szerződött, a frissen feljutó csapatnál összesen négy szezonban szerepelt, itt szerezte első profi góljait is. 2014 és 2016 között a VfL Bochum játékosa volt, az előző szezont pedig a cseh élvonalbeli Dukla Praha csapatánál töltötte. Innen igazolt hozzánk, első magyarországi csapatához.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója az aláírást követően honlapunknak elmondta:

– Jan személyében egy értékes, kiváló játékost köszönhetünk a Vasas-családban, aki hosszú évek óta a Bundesliga első osztályában edződött. Michael Oenning is jól ismeri képességeit. Kiemelném, hogy nem azért igazoltuk le, mert nem hinnénk abban, hogy Vít Benes hamarosan játszhat csapatunkban, hanem mert minőségi játékossal erősítsük meg védelmünket.

Olvasói sztorik