NB I

„Úgy látszik, a tulajdonos nem tudja, hogy az Újpesttel nem lehet szórakozni”

Urbán Flórián az Újpest ügyvezetőjét is kritizálta, szerinte a nőnek a konyhában a helye.

– Nem is találok szavakat, a legjobban talán az egyik hozzászóló jellemezte az új címert: „úgy néz ki, mint egy húgycső”. Ezen kínomban nagyon jót mosolyogtam – kezdte honlapunknak az Újpest legendás játékosa, Urbán Flórián, akit arra kértünk, hogy mondja el véleményét az Újpest FC új címerével kapcsolatban. Mint ismert, a negyedik kerületi klub hétfő délután mutatta be az új logót, ami óriási felháborodást keltett a szurkolók körében.

– Ez a szégyenletes dolog már egy hosszabb folyamat eredménye. Többször hallottunk már olyan történetet, hogy a korábbi játékosokat nem nézik jó szemmel a klubházban, akik így már nem is járnak a Megyeri útra – folytatta Urbán, aki játékosként közönségkedvenc volt a negyedik kerületben. – Ebbe a csoportba tartozom én is, valamint az sem titok, hogy Göröcs Jánost a parkolóba sem engedték be, Tóth Józseftől pedig megkérdezték, hogy mit keres ott. A címerváltoztatással pedig még egyértelműbbé vált számomra, hogy a jelenlegi tulajdonos és a vezetők nem tisztelik a hagyományokat és azokat a focistákat, akik korábban nagyon sokat tettek a csapatért – mondta a 48 éves tréner, aki jelenleg szabadúszó, majd hozzátette, ezen felül a klub legfontosabb részét, a szurkolókat sem tisztelik a vezetők.

– A játékosok jönnek-mennek, de az igazi drukker egy életen át a saját csapata mellett marad. Na, őket most ismét szemen köpték. Az oké, hogy az Újpestnek jelenleg tulajdonosa van, aki a saját pénzén vette meg a klubot, de ez nem azt jelenti, hogy úgy játszadozhat a klubbal, ahogy akar. A minimum az lett volna a vezetők részéről, hogy kommunikálnak a szurkolókkal a módosítás előtt, így azonban hatalmas öngólt lőttek. Egyértelmű, hogy a szimpatizánsok ezt nem fogják annyiban hagyni.

Honlapunkon is olvashatták hétfő este, hogy az újpesti drukkerek egy része kemény kritikát fogalmazott meg. Szerintük az első számú ellenség nem más, mint Gyarmati Eszter ügyvezető, akit egyesek olyan jelzőkkel illettek, minthogy „mindig is egy olcsó szélhámos élősködő volt a klub körül”, valamint „senkiházi belgának” nevezték az egyesület tulajdonosát, Roderick Duchatelet-t. Urbán szerint azonban békés úton kell rendezni ezt a problémát.

– Aki nálam radikálisabb, az festi magát, az erőszak azonban ebben az esetben nem jelent megoldást. Úgy vélem, mindenképpen fel kell állítani a drukkerek érdekeit képviselő csoportot, amelyet a szurkolói csoportok vezetői és korábbi játékosok alkotnának, aztán pedig le kell ülni szemtől szembe a tulajdonossal és átbeszélni a problémákat. Úgy látszik, hogy akik Duchatelet környezetében vannak és nagyon jól megélnek, még nem világosították fel őt, hogy az Újpest nem az a klub, amivel így lehet szórakozni. Ez nem a belga St. Truiden vagy Westerlo, hogy bármit meg lehessen csinálni – bár szerintem ott sem lehet. Az Újpest az Újpest, az egyik legnagyobb klub Magyarországon. Normális és békés keretek között kell megoldást találni erre, valamint arra is, hogy a szurkolókat visszacsábítsák a stadionba. Ez persze nagyon nehéz lesz ezek után, hiszen a tulajdonos és az ügyvezető asszony nagyon elvetette a sulykot. Mindig is mondtam, hogy a futballban nincs helye nőnek! A nőnek a konyhában a helye, mos, főz, takarít, semmi keresnivalója sincs a vezetői pozícióban. Pont az ilyen nevetséges és érthetetlen döntések miatt nem járnak az igazi drukkerek a meccsre, akik számára ez egy újabb tőrdöfés. A szurkoló egyet szeretne, ha fejlődni látná a csapatát és a klubot, hogy minél boldogabb és büszkébb legyen, a tradíciót pedig méltó módon ápolják – zárta a tőle megszokott kritikus hangon a korábbi 40-szeres válogatott labdarúgó, Urbán Flórián.

Olvasói sztorik