NB I

Osztrák újonccal ikszelt a Felcsút

Egyik fél sem talált gólt kilencven percnyi játék után.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

LASK Linz (osztrák) – Puskás Akadémia FC 0-0
PAFC: Danilovics – Csilus Á., Heris, Hegedűs J., Spandler – Mevoungou – Prosser, Balogh B., Bacelic-Grgic, Szakály P. – Radó.
Csereként pályára lépett: Poór, Molnár G., Márkvárt, Diallo, Zsidai, Polonkai, Vanczák, Szécsi. Vezetőedző: Pintér Attila

Az egyszeres első osztályú bajnok és az osztrák kupát szintén egy alkalommal elhódító LASK volt a Puskás Akadémia FC ellenfele kedd este 18 órától az ausztriai edzőtábor második felkészülési találkozóján, a pergi ABD-Arenában.

A linzi együttes az elmúlt idényt az Erste Ligában – az osztrák másodosztályban – töltötte. Az élvonalhoz hasonlóan tízcsapatos küzdelemsorozatot a gárda 17 pontos előnnyel nyerte meg az FC Liefering előtt, a fehér-feketék 36 mérkőzésen 23 győzelemmel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel vették az akadályokat.

A mérkőzés legelején az osztrák csapat birtokolta többet a labdát, ám támadásaik nem igazán jelentettek komoly veszélyt Barinszlav Danilovics kapujára, mindössze egy sorfalban elakadt szabadrúgást és kapu fölé szállt lövést jegyezhettünk fel. A 11. percben aztán vezetést szerezhetett volna a PAFC: egy szép Szakály Péter-Balogh Balázs kombinációt követően Radó András léphetett ki ziccerben, de lövését a dallamos nevű Schlager kapus hárította – olvasható a pfla.hu tudósításában.

A szlovén Rep révén szintén nagy gólhelyzetbe került az osztrák csapat, ezután is Pintér Attila játékosai próbálkoztak többször: először Stipe Bacelic-Grgic passzából Prosser Dániel lőtt alig fölé, majd a horvát középpályás maga vállalkozott lövésre, de ő sem állította be jól az irányzékot.

A fordulás után az első lehetőség a linziek előtt adódott, de Goiginger hiába adott remek labdát a balösszekötő helyéről a középen érkező Gartlernek, de a cserként beállt Poór Patrik odaért, és tisztázott.

Az 51. percben jött a második nagy Puskás-ziccer: egy kontratámadás során Balogh Balázs nagyszerű passzával Prosser lódult meg a bal szélen, középre adása Márkvárt Dávid előtt még elment, de a jobb oldalon üresen érkezett Molnár Gábor, ám lövését az osztrák kapus nagyot nyújtózkodva hárította.

Alig több mint negyedórával a vége előtt egy szöglet után Gartler előtt adódott nagy helyzet, de fejese a kapufát találta el, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik