NB I

Lovrencsics az EL-visszavágóról: Mintha 0-0 lenne!

A játékos a lettországi párharcra már megszabadul maszkjától.

A Ferencváros július 6-án, 17.30-kor játssza Lettországban a Jelgava elleni Európa Liga-selejtező második mérkőzését – írja a Fradi.hu. A zöld-fehérek kétgólos előnnyel utazhatnak a visszavágóra, ám Lovrencsics Gergő szerint úgy kell játszanunk, mintha 0-0-ról folytatódna a párharc.

– Nagy lendületet kell, hogy adjon a győzelem, ugyanúgy kell játszanunk a visszavágón, ahogy az első mérkőzésen, sőt, talán jobban is, hiszen úgy kell kimenni, mintha az itthoni mérkőzés 0-0 lett volna, és nyerni kell. Annak kell a szemünk előtt lebegnie, hogy mindenképpen gólt kell szereznünk, és akkor nem lehet probléma. Örülök, hogy nem kaptunk gólt az első meccsen, a védelem még nem játszott ebben a felállásban a felkészülés során, de jól állta a sarat, remélem, Lettországban sem kapunk gólt – mondta Lovrencsics.

A tizenhatszoros magyar válogatott játékos a tavalyi szezon utolsó mérkőzésén, a Vasas elleni megnyert kupadöntő alkalmával súlyos sérülést szenvedett. Azóta minden rendben van Gergővel, ám a csütörtöki mérkőzésen még maszkot kellett viselnie, amit védőnk örömére a visszavágó alkalmával már nem kell felvennie.

– Egy kicsit zavart a maszk, mert többször is úgy kellett felnéznem, hogy biztosan oda passzoljak, ahova kell – folytatta Lovrencsics. – Például mikor Rolinak adtam a labdát, többször is jobban meg kellett néznem, hogy tényleg üresen van-e. Örülök, hogy már nem kell viselnem, sokkal jobb a térlátásom, biztosabbak a passzaim is. Jól érzem magam, fizikálisan is egyre jobban vagyok.

forrás: Fradi.hu

Olvasói sztorik