NB I

Három próbázótól elköszönt a Haladás, egy szerződést kap

A Király Kupán folytatja a Szombathely; a Vasas lemondta a szereplést.

A próbajátékosok közül háromtól elköszönt a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának szakmai stábja, Tóth Benjamin viszont pályára lép a szombati Király Kupán és szerződést is kap – tudatta a klub honlapja.

Szombaton 14 órakor a Haladás–Paks meccsel kezdődik a 14. Király Kupa, majd 15.30-kor a Vasas–Sopronnal folytatódik (az eredeti kiírás szerint). A vesztesek 17.30-kor a harmadik, a győztesek 19 órakor az első helyért játszanak. Az első 300, a második 200, a harmadik 100 ezer forintot kap. Ami a szombathelyieket illeti, több próbajátékos is készült a csapattal, ám csak egyiküknek van esélye a szerződésre.

– A belső védő Varga Attila nem volt teljesen egészséges, nem tudta megmutatni, mire képes, így nem tartunk rá igényt – mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. – De az ausztrál támadótól, George Howardtól és a szlovák csatártól, Róbert Janótól szintén elköszöntünk. Tóth Benjaminnal elégedett vagyok, minden bizonnyal szerződtetjük. A terheléstől nagyon fáradtak a játékosok, azt kértem tőlük, legyenek türelmesek egymással és ha már az erejük nem is, a szívük vigye őket előre. Németh Márió, Rózsa Dániel, Jánvári Gábor műtétje után még nem bevethető, Pinte Patrik térdszalaghúzódása miatt hiányzik és Jancsó András is sérült.

A Vasas nem megy Szombathelyre

További hír a Király Kupáról, hogy a Vasas FC hivatalos honlapjánközölte, mégsem vállalja a részvételt. Mindezt azzal indokolta a szakmai stáb, hogy 4-5 játékosuk sérülése miatt már az izraeli Európa Liga-mérkőzésre is mindössze 17 játékossal utaztak el. Másrészt az utazó keretet a vártnál jobban megviselte a szerda kora hajnali indulás, és a csütörtöki meccs után is csak mintegy négy órája maradt a pihenésre a fiúknak. Ráadásul a szombathelyi torna oda-vissza hatórás utazást és ötórás ottlétet, valamint kétszer 60 perces játékot jelentett volna.

Továbbá a csütörtöki Beitar Jeruzsálem elleni visszavágó – 20:30, Szusza Ferenc Stadion – miatt Michael Oenning még vasárnap is edzést vezényel a csapatnak. Ha szombaton leutaztak volna Szombathelyre, játékosaiknak egyáltalán nem marad idejük a pihenésre.

Az együttes a Sopronnal meccselt volna, 15.30-tól. A másik elődöntőt a Haladás és a Paks vívja, 14 órától, a szombathelyi Király Sportlétesítményben.

Olvasói sztorik