NB I

Szombaton ismét Király-kupa

A Haladás, a Vasas, a Paks és a Sopron áll rajthoz a szombathelyi felkészülési tornán.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás és a Paksi FC összecsapásával kezdődik szombaton 14 órakor a XIV. Király Kupa felkészülési labdarúgótorna Szombathelyen – jelentették be a rendezvény sajtótájékoztatóján szerdán a vasi megyeszékhelyen.

A torna mezőnyét a két csapaton kívül a Swietelsky-Sopron VSE és a címvédő Vasas FC alkotja, az első két összecsapás vesztese a pénzdíjas torna harmadik helyéért mérkőzik meg egymással, a két győztes pedig döntőt vív, várhatóan este hét órától – közölte Komláti István, a rendező Király Sport menedzsere.

Király Gábor, a kupa névadója és megálmodója, a Haladás kapusa elmondta: két héttel a bajnokság kezdete előtt kulcsfontosságú lehet a nyári felkészülés, a Király Kupa pedig egy napon biztosít két mérkőzést a tornán résztvevő csapatok számára.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője hozzáfűzte: a csapat évek óta kiemelt fontosságot tulajdonít, sőt elsőbbséget ad a felkészülési mérkőzések sorában a Király Kupának.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője úgy fogalmazott: egy nagyon kemény szezon elé néznek, ahhoz, hogy a korábbi két év eredményét, az ötödik-hatodik helyet meg tudják ismételni, illetve tovább tudjanak javulni, még többet kell majd dolgozni.

Hozzátette, egy klubcsapat életében nagyon fontos az olyan tradíció, mint a Király Kupán való részvétel. Kiemelte, hogy a Paks elleni összecsapás mindig presztízsmérkőzésnek számít a Haladás számára, ezért küldi pályára már a nyitómérkőzésen Király Gábort és Halmosi Pétert.

Halmosi Péter, a Haladás csapatkapitánya az alapozó edzések fontosságáról beszélt. Elmondta, egy erős alapozáson vett részt, ezért fáradtnak érzi magát, de ennek ellenére jó erőben van és a győzelemért lép pályára a szombati felkészülési tornán is.

Olvasói sztorik