NB I

Bognár István, Hüsing és Pölöskei Zsolt sem került keretbe az EL-ben

Lehet, hogy a Fradi új szerzeménye sem játszhat még.

Június 29-én megkezdődnek az Európa Liga 2017-18-as idényének selejtezői. Az első körben három csapatunk érintett: a Videoton, a Vasas és a Ferencváros. Az együtteseknek már a 23+1 fős kupakeretüket is meg kellett nevezniük, amely azóta nyilvános az uefa.com-on. Akadnak nagy kimaradók.

Ferencvárosi TC

A legérdekesebb talán a Ferencváros kettősének kihagyása: Bognár István a télen nagy reményekkel érkezett a kilencedik kerületbe, de egyelőre nem váltotta meg a világot és könnyen lehet, hogy a Vasasban köt ki; míg Oliver Hüsing egy évvel ezelőtt írt alá, ám a Partizani Tirana ellen végül kiesést érő, óriási öngólja azonnal nehéz helyzetbe hozta. Ők ketten biztosan nem játszhatnak majd a Jelgava ellen, ahogy egyelőre a friss igazolás Rui Pedro sem, bár egy 24. labdarúgó nevezésére szerda éjfélig még van lehetőség.

A Ferencvárosi TC EL-kerete: Holczer, Varga Á., Dibusz – Batik, Leandro, Botka, Otigba, Sternberg – Lovrencsics G., Hajnal, Csernik, Koch, Gera, Bőle, Gorriarán, Amadou, Csonka – Kundrák, Radó, Böde, Priskin, Lovrencsics B., Varga R.

https://www.youtube.com/watch?v=EYRBvig4NmA

Videoton FC

A Videoton FC-nél nagy meglepetés nincs. Pölöskei Zsolt talán az egyetlen, akinek kimaradása némi meghökkenést eredményezhet, ám figyelembe véve, hogy a középpályás 2016-17-ben egyetlen NB I-es bajnokin sem lépett pályára, ráadásul nem is tartott a csapattal az ausztriai edzőtáborba, már érthetőbb a döntés. Mezszámát, a 8-ast az eddig 88-as Hadzic kapta. A fehérváriak már mind a 24 játékost megnevezték.

A Videoton FC EL-kerete: Horváth T., Zöldesi, Kovácsik – Vinícius, Fiola, Fejes, Nego, Stopira, Juhász, Tamás, Szolnoki – Hadzic, Kovács I., Sejben, Pátkai, Bódi, Barczi, Varga J., Suljic – Lazovics, Maric, Bévárdi, Scsepovics, Géresi.

Vasas FC

A Vasas a Fradihoz hasonlóan egyelőre csak 23 nevet tartalmazó listát adott le, amelyen a távozófélben lévő Kire Risztevszki neve is ott van, ahogy a sérült Bereczé is. Ferenczi István a jelek szerint egyelőre nem hagyott fel a labdarúgással.

A Vasas FC EL-kerete: Nagy G., Polekszics, Póser – Manjrekar, Risztevszki, Debreceni, Szivacski, Hangya, Burmeister, Vaskó – Berecz, Kleisz, Vida, Ádám, Király B., Remili – Gaál, Pavlov, Murka, Ferenczi, Saglik, Kulcsár T., Gergye
Olvasói sztorik