NB I

A Vasas a Haladás legyőzésével hangolt az Európa Ligára

Szombat délelőtt Bükön találkoztak a felek.

Felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Vasas FC 1-3 (0-1)
Bük, 150 néző. Játékvezető: Pintér
Haladás: Király G. – Tóth D., Jagodics, Devecseri, Németh M. – Kovács L, Tóth B. – Petró, Rácz, Halmosi – Howard. 2. félidő: Gyurján – Polgár, Schimmer, Varga A., Bosnjak – Kiss B., Overgoor – Mészáros, Tóth M., Medgyes – Bamgboye. Vezetőedző: Mészöly Géza
Vasas: Kamenár – Burmeister (Debreceni, 55.), Benes, Risztevszki (Király B., 55.) – Szivacski (Czingráber, 55.), James, Vida, Hangya – Ádám M. (Saglik, a szünetben), Pavlov (Kulcsár, a szünetben), Remili (Murka, a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Mészáros (74.), illetve Risztevszki (26.), Saglik (64.), Király B. (78.)

Bükön találkozott felkészülési mérkőzésen az élvonal rajtjára készülő Haladás és a jövő héten már az Európa Ligában érdekelt Vasas.

Egy veszélyes Haladás-szabadrúgás indította a meccset, majd Németh lövése kerülte el nem sokkal a fővárosiak kapuját. Kovács is távolról próbálkozott, hasonlóan nem sok sikerrel. A játékrész közepén már a Haladás kapuja forgott veszélyben, sőt egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a Vasas: Benes visszafejelt labdáját Risztevszki bólintotta a kapuba (0-1).

Halmosi lövésénel sem kellett közbeavatkoznia a Vasas kapusának, a másik oldalon Ádám Martin viszont megdolgoztatta Király Gábort – a félidő végére belelendült a Vasas, több lehetősége is volt a különbség növelésére, de maradt az 1-0.

A harminc Celsius-fokhoz közelítő meleg rányomta bélyegét a meccs képére, a második játékrész első perceiben a mezőnyben folyt a játék. Tóth Máté ígéretes szabadrúgása centikkel szállt el a léc felett. Medgyes oldalról találta el a hálót, nem úgy a másik oldalon Saglik: Gyurján mellett is elvitte a labdát Kulcsár passza után, és az üres kapuba lőtt (0-2). A 73. percben szépített a Haladás: Mészáros egy kipattanót lőtt a hálóba (1-2). Nem sokkal később Gyurján védett, a kipattanó viszont pont Király elé került, aki megszerezte a Vasas harmadik gólját (1-3).

Magabiztos volt az angyalföldi együttes: 3-1-es győzelemmel hangolt az Európa Ligára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik