NB I

Győzelemmel kezdte a felkészülést a DVTK

Az NB II-es Békéscsabát verte Bódog Tamás csapata.

Felkészülési mérkőzés

DVTK–Békéscsaba 1912 Előre 2-0 (2-0)
DVTK Edzőközpont, játékvezető: Nagy Róbert
DVTK, 1. félidő: Rados – Nagy T., Lipták, Karan, Forgács – Vela, Busai (Oláh B.), Nono, Óvári – Szarka, Fülöp. 2.
félidő:
Antal – Eperjesi, Tucsa, Tamás (Ivánka), Bárdos – Lipták (Orosz M.), Oláh, Kitl, Ugrai – Bacsa, Ternován. Vezetőedző: Bódog Tamás
Békéscsaba 1912 Előre: Máthé – Babinyecz, Fehér Zs., Nagy I., Pilán, Zahorán, Viczián, Gránicz, Gyurján, Nagy S. (Kmetykó), Kiss L. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerzők: Fülöp (9.), Vela (38.)

Első felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK az előző évi NB II ötödik helyén végző Békéscsaba 1912 Előre ellen a DVTK Edzőközpontban. A hazaiak az első félidőben lőtt gólokkal 2-0-ra nyertek.

A klubhonlap tudósítása szerint a 9. percben szereztek vezetést a diósgyőriek: ekkor Óvárit vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőnél Fülöp István állt a labda mögé, és a jobb alsó sarokba bombázott, 1-0. A 15. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Gránicz lőtt 20 méterről, Rados vetődve védte a a kapu jobb oldalába tartó lövést.

A 38. percben ismét betalált a DVTK: Nono parádés mélységi indítást adott a felezővonal közeléből Diego Vela irányába, aki átvette a labdát, majd 10 méterről, jobbról a kapuba lőtt, 2-0. A félidőben a DVTK teljes sort cserélt, egyedül Fülöp maradt a pályán.

Az 54. percben Lipták hosszú labdáját Bacsa tette vissza balról a 16-os vonalán érkező Ugrainak, de a kapuba tartó lövés levágódott egy lábról az ötös előterében. A hajrában előbb Oláh tette le Ternovánnak a labdát, aki a 16-ossal párhuzamosan helyet csinált magának, végül nem sokkal lőtt fordulásból a kapu mellé, majd Kitl távoli szabadrúgása után a védők az ötösön belül fejelték ki a labdát szögletre az érkező diósgyőriek elől. Több gól nem született, maradt a 2-0.

Olvasói sztorik