NB I

Nagy Ádám újra Fradi-edzésen

Meglátogatta korábbi csapatát a Bologna magyar légiósa.

Napos, kissé szeles időben vonultak a ferencvárosi labdarúgók a hátsó edzőpálya felé: a csapat június 11-e óta készül az új szezon rajtjára a Népligeti Sportközpontban, és csütörtökön már Európa Liga-selejtezőt vív a lett Jelgava ellen. Thomas Doll és a szakmai stáb az alapos bemelegítést követően passzgyakorlatokat vezényelt, majd jöhettek a támadásvezetések – foglalta össze a klub honlapja.

Még a bemelegítés után nem sokkal egy ismerős mozgású fiatalemberre figyelt fel mindenki, ugyan nem zöld-fehérben, még csak nem is futballdresszben érkezett, de így sem keverték volna össze mással: a klub korábbi futballistáj, Nagy Ádám volt az. Thomas Doll jó kedvűen, hangosan köszöntötte egykori játékosát, távoli beszélgetésükből olasz szavak szűrődtek ki.

– Valóban, olaszul beszéltünk pár szót, nem csak őt, magamat is megleptem ezzel. Nem beszélem még folyékonyan a nyelvet, de már megértetem magam – mondta Nagy Ádám, akinek mosolya ugyanaz, mint amikor első meccseit játszotta a Ferencvárosban. – A téli szünet nagyon rövid volt, tulajdonképpen öt napból állt a pihenő, ami csak arra volt elég, hogy a szentestét a családdal tölthessem. Akkor nem tudtam ellátogatni a Népligetbe, de most nyáron egy pillanatig sem volt kérdés, hogy itt leszek. Sok új arc van már a csapatban, de azért még bőven vannak olyanok, akikkel együtt játszottam.

Jöttek is az üdvözlések a pályáról, pályán kívülről, Ádám mellett mindig ott állt valaki, a 22 esztendős futballista nem maradt beszélgetőpartner nélkül. Szemét le sem vette a pályáról, figyelte az edzést, ahogy a gyepen előttünk gyakorolták a társak a taktikát, a mozgást, láthatta, ahogy passzról-passzra, akcióról-akcióra egyre inkább egybe forr a csapat.

Hamarosan Nagy Ádám is ugyanúgy, a szokott módon rója nagy lépteivel a kilométereket Bolognában, a válogatott futballista immár második olasz szezonjára készül.

– Szeretnék az elmúlt szezonnál jobbat futni – mondta szokott egyenességével a magyar fiatalok egyik nagy példaképe –, szeretném megszerezni az első gólomat az olasz élvonalban. Az első évem előtt az volt a célom, hogy játsszak, ez sikerült, és úgy érzem, hogy ezzel rácáfoltam a negatív hangokra, remélem, sikerült bebizonyítanom, hogy egy fiatal magyar futballista is tud érvényesülni a Serie A-ban.

Olvasói sztorik