NB I

Botrány! Bunda volt a Vasas mérkőzése?

Az angyalföldiek 0-3-as félidő után 4-3-ra nyertek a Sturm Graz ellen.

Az Andorra–Ma­gyarország (1-0) vb-selejtezőt követően rövid időn belül újabb magyar focimeccsel, a Vasas–Sturm Grazzal kapcsolatban vetődött fel a bundagyanú. Az EL-selejtezőre készülő NB I-es csapat Ausztriában lépett pályára edzőmeccsen, ahol 0-3-as félidőt kö­vetően a 68. és a 88. perc között négy gólt vágott, és legyőzte osztrák ellenfelét. A találkozó alakulása sokakban gyanút ébresztett – adta hírül a Bors.

A csalók körében ugyanis népszerűnek számít a félidő vendég, végeredmény hazai típusú fogadás, ami annyit takar, hogy az egyik csapat a szünetben még vesztésre áll, a végén mégis nyer – ezek közel negyvenszeres pénzt fizetnek. De ami a leginkább gyanús, hogy az egyik, itthon is elérhető angol online sportfogadási iroda a félidőben levette a kínálatából az összecsapást.

– Cégünk fenntartja a jogot, hogy megszakítsa vagy visszavonja az oldalon megjelenő ajánlatokat, előzetes bejelentés nélkül is – tudatta a Borssal a szóban forgó portál, a Sportingbet. Egy általunk megkérdezett szakértő szerint ha valóban történt manipuláció, akkor azt nem az erős biztonsági rendszerű európai oldalakon kötötték, hanem az ellenőrizetlen ázsiain. Mint lapunk is beszámolt róla, a Fővárosi Ítélőtábla a napokban másodfokon sem ítélt egyetlen magyarországi fogadási csalót sem letöltendő börtönre. Vagyis nem születtek igazán elrettentő büntetési tételek, amik egyeseket a manipulációk folytatására ösztökélhetnek.

Olvasói sztorik