NB I

Bravúrgyőzelem! Az orosz élcsapatot is elintézte a Vidi

Negyedik ausztriai edzőmeccsét is behúzta a fehérvári gárda.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Videoton FC – FK Rosztov (orosz) 1-0 (0-0)
Dietersdorf, Ausztria
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga, Pátkai (Hadzic, 75.), Suljic – Lazovics, Scsepovics (Maric, 87.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Scsepovics (71.)

Az ausztriai edzőtábor negyedik és egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta csütörtök délután a Videoton. Az ellenfél ezúttal az az orosz élvonalban szereplő FK Rosztov volt, amely az Európa Liga előző kiírásában 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Manchester United ellen – idegenben is csupán 1-0-s vereséget szenvedett.

Az első játékrészben nem sok izgalmas esemény történt a pályán, a Vidi első próbálkozása Juhász nevéhez fűződött, a hátvéd azonban mellé csúsztatott egy szabadrúgás után. A 32. percben Kovácsik ütötte ki Mogilevets lövését, ami a jobb felső sarok felé tartott, az ezt követő orosz próbálkozások pedig rendre elakadtak a Vidi védőiben.

A nagy hőség rányomta a bélyegét a második félidőre is, kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, egyik hálóőrnek sem kellett nagy bravúrt bemutatnia. A 71. percben aztán a semmiből vezetést szerzett a Videoton, Bódi beadását Scsepovics fejelte be. Ettől kedvet kaptak a fehérváriak, négy perccel később előbb Suljic, majd Lazovics beadásáról maradt le picivel Bódi. Az oroszoknak már nem volt lehetőségük egyenlíteni, így a Videoton 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A fotó és a címlapfotó a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik