NB I

Háromgólos hátrányból fordítva nyert a Vasas az osztrák bronzérmes ellen

Óriási angyalföldi diadal a Sturm Graz fölött.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

SK Sturm Graz (osztrák) – Vasas FC 3-4 (3-0)
Kumberg, Ausztria.
Vasas FC: Polekszics (Kamenár, 46.) – Debreceni (Király, 63.), Vaskó (Benes, 17.), James – Murka, Vida, Kleisz (Czingráber, 46.), Hangya – Saglik (Ádám, 46.), Pavlov, Remili (Szivacski, 46.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Alar (18.), Zulechner (30.), Röcher (37.), illetve Benes (68.), Vida (73.), Ádám (83.), Murka (88.).

A Honvéd-Videoton-Ferencváros trióhoz hasonlóan a Vasas is a nemzetközi kupaporondra készül, méghozzá nagy erőkkel. A szerdai edzőpartnerük ehhez a Sturm Graz volt, amely Ausztriában fogadta az angyalföldieket.

Az első említésre méltó esemény Vaskó Tamás 17. perces sérülése volt, őt Benes váltotta. Egy percre rá Alar csavart a sarokba, majd Maresic sárgája után Zulechner és Röcher is eredményes volt a félidőig.

A 48. percben a félidőben beállt Czingráber sárgult be, tíz perccel később Ádám is. A 63. percben Debreceni helyére Király érkezett.

Ezt követően kezdtek el potyogni a Vasas-gólok: előbb Ádám szögletét fejelte Benes a bal alsóba; majd Vida lőtt 30 méterről, pattanásból a jobb felsőbe a 73. minutumban.

A 83. percben már egalizált a Vasas, miután Pavlovot felvágták, Ádám pedig értékesítette a büntetőt, ráadásul Koch még sárgát is kapott. A 88. percben jött a dráma: Hangya adott be balról, Ádám öt méterről a felső lécet találta el, a kipattanót Murka fejelte a kapus fölött a hálóba.

Hihetetlen fordításának köszönhetően a Vasas 0-3-ról nyert az osztrák bajnokság legutóbbi bronzérmese, a Sturm Graz ellen.

A találkozót a Sturm Graz jóvoltából teljes egészében meg lehet tekinteni a YouTube-on.

Olvasói sztorik