NB I

A magyar válogatott korábbi kapusedzőjét is megszerezte a DVTK

Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője és szakmai igazgatója tapasztalt szakemberrel erősítette meg stábját Andrusch József kapusedző személyében – számol be a hírről a dvtk.eu. Andrusch kapusként tagja volt a legutolsó, felnőtt világbajnokságra kijutó magyar válogatott keretének, és kapusedzőként is éveken keresztül dolgozott a nemzeti csapat kapusaival, illetve irányítja a magyarországi kapusedző-képzést.

Vezetőedzőként dolgozott az újpesti utánpótlásban, majd 2010-től kezdve hat éven keresztül az A-válogatott kapusedzői feladatát látta el Egervári Sándor és Dárdai Pál segítőjeként. Bernd Storck érkezése után az U21-es válogatott mellett kezdett el dolgozni, ő szavazott bizalmat néhány hete Bukrán Eriknek, aki Lengyelországban debütált az U21-es válogatott kapujában. A legutóbbi bajnokságban az MTK kapusedzőjeként büszke lehet arra, hogy csapata a harmadik legkevesebb gólt kapta, illetve Danijel Petković a montenegrói válogatott első számú kapusává nőtte ki magát. Eközben a mai napig vezeti a magyarországi UEFA-rendszerű kapusedző-képzést.

– Nagy örömmel jöttem Diósgyőrbe, mert amikor felálltam az első, Bódog Tamással folytatott beszélgetés után, olyan érzés kerített hatalmába, mintha Dárdai Palival váltottam volna szót – nyilatkozta Andrusch József. – Ezek után egy pillanatig nem volt számomra kérdés, hogy elfogadom a DVTK ajánlatát. Ismerem a diósgyőri kapusokat, így a meglévő értékeik mellett azt is tudom, hogy mit kell fejleszteni. Igyekszünk olyan munkát végezni, hogy az egész ország felkapja a fejét az eredményekre.

– A kapusedzői poszton átszervezés történt a klubon belül, Veréb György továbbra is segíti a munkánkat, Szalma Pál pedig az utánpótláskorú kapusok képzéséért lesz felelős, az első csapat melletti napi teendőket pedig Andrusch József veszi át a pályán – tájékoztatott Bódog Tamás szakmai igazgató. – Józsi emberileg és szakmailag is illeszkedik a csapathoz, emellett magasan képzett kapusedző, aki a korosztályos és a felnőtt válogatott mellett is dolgozott. Tőle azt várjuk, hogy a Veréb-Szalma kettős munkáját folytatva, egy lépcsőfokkal magasabb szintre lépjenek a kapusaink.

Olvasói sztorik