NB I

Újabb két játékost szerződtetett a Puskás Akadémia

Osváth Attila a Vasasból, Ulysse Diallo Mezőkövesdről érkezik az újonchoz.

Balogh Balázs, Jonathan Heris és Poór Patrik szerződtetése után újabb igazolásokat jelentett be az NB I-be frissen feljutó Puskás Akadémia: A Vasastól érkezett, 1995-ös születésű Osváth Attila Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben minden idők legfiatalabbjaként, 16 éves és 132 napos korában a Budaörs ellen debütált a másodosztályban a felnőttek között. A tehetséges jobbhátvédnek a királynék városából Balatonfüredre, onnan pedig a Szigetszentmiklósi TK-hoz vezetett az útja. A Vasas innen szerezte meg, az angyalföldieknél másfél szezont húzott le, majd a 2017-es év elején kölcsönbe a DVSC-hez került, ahol alapemberré vált. A még mindig csak 21 éves, 19-szeres korosztályos válogatott labdarúgó a debrecenieknél 14 mérkőzésen egy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

– A kiváló szakmai stáb volt a legvonzóbb számomra, amikor úgy döntöttem, hogy a Puskás Akadémiához igazolok. Pintér Attila személye is nagyon fontos szempont volt, hiszen remek szakember és bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt valóban garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami nagy bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet – mondta Osváth a klubhonlapnak szerződésének aláírása után.

A Puskás Akadémiát választotta a mezőkövesdi Ulysse Diallo is, a mali csatárnak június 30-án jár le a szerződése a matyóföldieknél. Diallo a 2013/14-es szezonban a Ferencvárost erősítette, majd egy portugáliai kitérő után 2016 októberében igazolt a kövesdiekhez, ahol együtt dolgozott Pintér Attilával. A középcsatár az NB I-ben 15 találkozón 4-szer vette be az ellenfelek kapuját és két assziszt is szerepel a 2016/17-es idénybeli statisztikai lapján.

Olvasói sztorik