NB I

Két játékos leigazolását jelentette be a Haladás

Ausztrál csatárt és U21-es szlovák válogatott védőt is tesztel Mészöly Géza vezetőedző; az alapember Iszlai Bence sorsa továbbra is bizonytalan.

Az előző szezonban hetedik helyen záró Swietelsky Haladáshoz három játékos írt alá hétfőn: a 18 esztendős jobb oldali védő, Tóth Dávid, aki legutóbb az NB II-es Sopronban futballozott. Tóth a magunk mögött hagyott bajnokságban 33 bajnokin szerepelt kezdőként. Rajta kívül a szlovákiai magyar támadó, az egykoron az FTC-ben futballozó Pinte Attila fia, Pinte Patrik is új játékos. A 18 éves csatár legutóbb a Slovan Bratislavában két szlovák elsőosztályú meccsen szerepelt – adta hírül a klubhonlap.

Korábban írtuk:

Hétfőn délután a Swietelsky Haladás együttese is megkezdte a felkészülést a július 15-én rajtoló 2017/2018-as NB I-es bajnokságra. A szombathelyi csapat vezetőedzőjével, Mészöly Gézával a haladasfc.hu portál beszélgetett a hétfői tréninget megelőzően.

– Végig Szombathelyen, az Illés Akadémián készülünk a szezonrajtra. Mivel nincs sok idő a bajnokság kezdetéig, ezért egyből belevágunk a kemény munkába, szombaton például már felkészülési meccset játszunk a Vasassal. Összesen öt edzőmérkőzés szerepel a programunkban, pályára lépünk a Király Kupán, valamint összecsapunk még az osztrák Mattersburggal és a másodosztályú Sopronnal is – kezdte Mészöly Géza, aki elárulta, hogy hétfőtől négy próbajátékost is tesztel a szakmai stáb.

Az egyikük 20 esztendős angol születésű ausztrál támadó, George Howard, aki az elmúlt szezonban a Melbourne City együttesében szerepelt. A 193 centi magas, szabadon igazolható csatár a másfél éve Haladást erősítő, David Williams ügynökének ajánlásával érkezik próbázni a zöld-fehérekhez. Egy fiatal belső védőt is tesztel a szombathelyi együttes: az U21-es szlovák válogatott Varga Atila a Sampdoria játékosaként az elmúlt idényt kölcsönben a Serie B-ben szereplő Latina csapatánál töltötte, de a felnőttek között még nem mutatkozott be tétmérkőzésen. A 21 éves hátvéd korábban három éve a Juventus utánpótláscsapataiban is focizott. A harmadik próbázó a fővárosi születésű, Budapest Honvéd-nevelésű Tóth Benjamin, aki legutóbb az osztrák harmadosztályban szereplő SV Austria Salzburg együttesében játszott, a 22 éves játékos támadó középpályásként bevethető. További hír, hogy a Haladásban nevelkedett 29 éves bal oldali védőt, az elmúlt bajnokságot Sopronban töltő Németh Milánt is teszteli a szakmai stáb.

– A védelemben mindenképp szeretnénk erősíteni, de igazából mindhárom csapatrészbe, szóval a hátsó szekció mellett a középpályára és a támadósorba is akarunk még igazolni. Remélem, hogy sikerül végrehajtani az elgondolásainkat – tette hozzá a Haladás szakvezetője, és továbbá elárulta, hogy a kilenc éve Haladásban futballozó, lejáró szerződésű Iszlai Bence sorsa továbbra is kérdéses, de a héten mindenképp eldől a jövője.

– Iszlai Bence kapott ajánlatot a klubtól, de még nem fogadta el. A héten mindenképp kiderül, hogy mit akar az egyik, és másik fél – mondta Mészöly.

Olvasói sztorik