NB I

Két hét múlva már a szabad ég alatt futhat a magyar válogatott védője

Jó ütemben halad Fiola Attila rehabilitációja.

Kedden lesz egy hónapja, hogy megsérült Fiola Attila. A műtét utáni első két hét nagyon fontos volt, ugyanakkor az a periódus még nem a látványos rehabilitációs munkáról szólt – írja a Videoton FC honlapja.

Barta Gábor fizioterapeuta elmondta, hogy a válogatott védőnek minden nap többször a megengedett mozgásintervallumban úgynevezett bemozgást kellett végeznie otthon. A harmadik hét elejétől kezdték a látványosabb közös munkát. Mivel Fiola nagyon lelkiismeretesen végezte el az első két hétben otthon az előírt feladatokat, nagyon jó állapotban vágott bele a rehabilitáció következő fázisába.

„Jelenleg – a különböző kezelések mellett – már járás-koordinációs feladatokat csinál, emellett pedig rendszeresen szobakerékpározik. A stabilitás-gyakorlatok mellett nagy hangsúlyt helyezünk az izomfejlesztő gyakorlatokra is. Minden nap kicsit fokozzuk a munkát, növeljük a feladatok intenzitását. A jövő héttől elkezdjük a konditermi erőgépek használatát is, reményeim szerint pedig két hét múlva már a kinti futások következnek” ‒ nyilatkozta Barta Gábor.

Kovács Tibor csapatorvos emlékeztetett rá, hogy a játékos sajnos már rutinos rehabilitáló, aki profi módon őrizte meg izmainak állapotát a műtét után.

„Rögtön a sérülés másnapján az operáció mellett döntöttünk, a műtét során látott anatómia igazolta is ezt a döntésünket. Az ízületet körülvevő izmok állapota jelenleg megközelíti az eredeti, azaz a tökéletes állapotot, mindenki bizakodva tekint a következő hónap elé. Ha semmi nem jön közbe, akkor a sérülés várható felépüléséhez képest egy igen gyors rehabilitációs fázison leszünk túl” – mondta Kovács Tibor.

Olvasói sztorik