NB I

Újpesten érett férfivá, de ki akart lépni a saját komfortzónájából

Balogh Balázs külföldről is kapott ajánlatokat, de úgy érzi minőségi csapat épül a Puskás Akadémiánál, és Pintér Attila hívószava hatalmas motiváció számára. Interjú.

Csütörtökön robbant a bomba, miszerint az Újpest meghatározó játékosa, Balogh Balázs az NB I-be frissen feljutó Puskás Akadémia FC együtteséhez igazolt. A 27 éves, kétszeres magyar válogatott középpályás hat évet töltött a lila-fehéreknél, ahol a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Balogh a Rangadó.hu-nak adott interjút a klubváltással kapcsolatban.

– Miért döntött úgy, hogy a Puskás Akadémiához igazol?

– Nehéz döntés volt, de nagyon sokat jelentett az, hogy a PAFC-nál ilyen komoly célokat tűztek ki és hogy ennyire számítanak a játékomra. Az is tény, hogy a csapatból több játékoshoz baráti szálak fűznek. Említhetném Szakály Petit, vagy Szatmári Lórit, Vanczák Vilivel a válogatottban már volt szerencsém együtt játszani, Jonathan Herisszel három évig voltunk klubtársak, „Polóval” pedig a téli időszakban szoktunk együtt készülni. Nem ismeretlen csapat tehát számomra a Puskás Akadémia – kezdte a Rangadónak Balogh Balázs.

– Volt más ajánlata is, esetleg külföldről?

– Igen, volt több külföldi lehetőségem is, hazai klubok is megkerestek, de ezekről most, hogy már aláírtam, nem lenne tisztességes nyilatkoznom.

– Sokat jelentett a vezetőedző, Pintér Attila személye?

– Természetesen igen. Szerintem nincs olyan futballista Magyarországon, aki sokáig hezitálna, ha meghallaná Pintér Attila hívó szavát, az ő tudása és személye hatalmas motivációt jelent. Közismert, hogy mekkora elszántsággal, megalkuvást nem ismerve tud küzdeni egy célért és biztos vagyok benne, hogy a vezetésével komoly sikereket érhetünk el a jövőben.

– Hat évet töltött Újpesten, többször nyilatkozta, hogy lila a vére, így nyilván sokakat meglepett ez a váltás. Milyen érzésekkel távozott a Megyeri útról?

– Újpest valóban a második otthonom, ezer szállal kötődöm hozzájuk, Kupát és Szuper Kupát is nyertem velük és nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy anno lehetőséget adtak a bizonyításra, valójában ott értem férfivá. Mindezek ellenére hat év után úgy éreztem, hogy itt az ideje a váltásnak. Nem jó, ha az ember túl sokáig marad a saját komfortzónájában. Ez egy hosszú folyamat volt, nehéz szívvel hoztam meg a döntést, de így hozta az élet, ilyen a profi futball. Most már minden idegszálammal az előttem álló feladatokra koncentrálok, azt akarom, hogy egy sikeres csapat tagja legyek.

– Mit vár az előttünk álló szezontól?

– Nem szeretek közhelyeket használni és nagy szavakkal dobálózni, sosem volt a stílusom. Egy nagyon erős, valóban minőségi csapat formálódik Pintér Attila kezei alatt, és biztosan lesznek még érkező játékosok. Az biztos, hogy mindenki maximálisan megtesz majd minden tőle telhetőt azért, hogy a tabella elején végezzünk.

Olvasói sztorik