NB I

FTC: „Gorriarán fantasztikusan jó játékos, de…”

Orosz Pál vezérigazgató beszélt az uruguayi igazolásról.

Az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál a Fradi appjában megjelent részletes, sok témát kimerítő interjúban azt is elárulta, hogy a stábból többen is megnézték Fernando Gorriaránt, de bármennyire is jó játékos, az ő leigazolásában is van kockázat – írja az ulloi129.hu.

– Van egy szakmai stábunk, senki ne gondolja, hogy az igazolásokat egyedül mi, itt az irodában találjuk ki. Én is szurkoló vagyok ebből a szempontból, hiszen amihez értek, az a marketing elsősorban és nem a futballszakma. Természetesen az emberre ragadnak a dolgok, de nem egy varázspálcával mutogatok a játékosokra, hogy ezt, vagy azt igazoljuk le. Komoly szakmai stáb dolgozik ezen és eljutottunk oda, hogy amikor az igazolási szezon jön, addigra tudjuk azt, hogy milyen posztra szeretnénk játékost, tudjuk a távozókat, látjuk azt, hogy kit honnan szeretnénk hozni, és ezeket a játékosokat már előre kinézzük magunknak – fogalmazott.

– Már nem az van, hogy ad hoc jelleggel kapkodunk, ha kell egy belső védő és megnézzük gyorsan, hogy kik vannak, hanem tudjuk azt, hogy erre a pozícióra pontosan kit szeretnénk hozni. A nevet nem árulhatom el, bár sokan sejteni vélik. Csatárposztra szeretnénk játékost, akkor legyen az a Priskin. Amikor eljön az idő, akkor felvesszük a klubjukkal a kapcsolatot, vagy ha lejár a szerződésük, akkor a menedzsmentjükkel és elkezdünk tárgyalni. Például most a Gorriaránnak az érkezése sem úgy történt, hogy valaki ajánlotta, és megnéztük őt videón, hanem – írjanak bármit – a szakmai stábból többen kirepültek és megnézték őt játék közben. Egy eléggé jó háttérrel rendelkezünk már. Azonban azt senki nem várhatja el, hogy százszázalékosan fogunk igazolni, mert mindig nyúl mellé az ember. Közbe jöhetnek különböző tényezők. Az is egy nagyon érdekes dolog, hogy valaki egy teljesen más kultúrából érkezik meg. Gorriarán egy fantasztikusan jó játékos, korosztályos uruguay-i válogatott, de nem játszott még Európában. Ezek mind olyan rizikó faktorok, amik nehezítik a helyzetet.

– Nem gépekről, hanem emberekről beszélgetünk. Egy klubnak az éppen aktuális idényben való szereplését meghatározhatja egy-két sérülés is, tehát arra is nagyon kell figyelnünk, hogy bizonyos posztokon legyen helyettesítés. Ideális esetben posztonként két ember kell. Azt lássuk be, hogy a mai labdarúgás már nem csak sport, hanem üzlet is. Nagy pénzdíjakért küzdenek a csapatok, amelyek már meghatározóak egy magyar csapat költségvetésében. Egy Bajnokok Ligája csoportkörbe kerülés, amikor még labdába sem rúgtál, csak bekerültél, az pedig már több mint az éves költségvetésünk. Valaki bekerül Magyarországról a BL csoportkörbe, megfelelő befektetéssel, évekre meghatározhatja a jó szereplését.

Olvasói sztorik