NB I

Bajner és Filkor egy csapatban: rutinos játékosok csapatkeresőben

Tucatnyi NB I-es játékosnak jár le napokon belül a szerződése, kérdés, merre tovább...

Nagyban pörög már az átigazolási piac, így minden valószínűség szerint nyáron is komoly mozgolódás várható az NB I-es csapatok háza-táján.

Legújabb összeállításunkban a szabadon igazolható, illetve a 2017. június 30-án lejáró és klubjaikkal (egyelőre) nem hosszabbító (komoly) NB I-es rutinnal rendelkező magyar játékosokból állítottunk össze egy Top11-et. Íme a csapat:

Kemenes Szabolcs – Devecseri Szilárd, Debreceni András, Vadnai Dániel – Vass Patrik, Nagy Gábor, Hidi Patrik, Iszlai Bence, Csiki Norbert – Filkor Attila – Bajner Bálint

A kapuban Kemenes Szabolcsnak szorítottunk helyet, aki télen szerződést bontott a Paksi FC-vel, így az egész tavaszi szezont kihagyta, és továbbra is klub nélkül van. Kérdés, nyáron végre befut-e hozzá egy megfelelő ajánlat. (Kapusposzton hasonló cipőben jár Verpecz István, aki a napokban köszönt el a DVSC-től, de Balajcza Szabolcsnak sincs még aláírt szerződése, tőle az Újpest vált meg, nemrégiben az ETO-val majd később a Siófokkal is szóba hozták.)

A védelemben Devecseri Szilárd, Debreceni András és Mohl Dávid nevével találkozhatunk, mindhárom játékos szerződése hónap végén jár le. A Vasas egyelőre nem hosszabbított Debrecenivel, akinél így felmerült, hogy nyáron Korcsmárhoz hasonlóan ingyen távozhat. Hasonló a helyzet Mohl (Újpest FC) és Devecseri (Haladás) esetében is.

A középpályán két szélén az NB I-től búcsúzó Gyirmót FC Győr két játékosának szavaztunk bizalmat. Vass Patrik és Csiki Norbert szerződése is napokon belül lejár, szerződéshosszabbításról egyelőre nem hallani, akár ingyen is távozhatnak. Vass Patrik neve korábban már a Haladásnál is felmerült. A középpálya közepét a Nagy Gábor, Hidi Patrik, Iszlai Bence trió alkotja. Utóbbi Haladás-játékossal egyelőre nem sikerült egyezségre jutni a feleknek, iránta a DVSC és az Újpest is érdeklődik. Hidinek lejár a szerződése a friss bajnokcsapatnál, a kispestiek tulajdonosa, Hemingway pedig több ízben hangsúlyozta: a csapatkapitány az egyik játékos, aki távozhat. Korábban olasz lehetőségről lehetett hallani, de már a Vasassal is szóba hozták. Nagy Újpestről távozhat az átigazolási szezonban – ha nem hosszabbítanak vele nyáron a lila-fehér vezetők.

Elől a támadószekciót Filkor Attila és Bajner Bálint erősíti. Mindkét játékos kihagyta az egész tavaszi szezont, tehát szabadon igazolhatóak már fél éve. Bajnerről korábban menedzsere úgy nyilatkozott, hogy olasz és német másod-, illetve harmadosztályú csapatoknál van képben. Filkor legutóbb Gyirmóton szerepelt, de télen szerződést bontottak vele. Tavasszal látogatta a Budapest Honvéd edzéseit, kérdés, hol tűnik fel az új szezonban.

Olvasói sztorik