NB I

Szlovák csapat ellen kezd a DVSC

Fiatal keret állt edzésbe Debrecenben.

Ahogyan a korábbi hetekben is mentek el labdarúgók a DVSC együttesétől – Szuk, Handzic, Kelava, Feltscher, Danilovics és Osváth –, úgy a felkészülés első napjára is jutott egy távozó: Verpecz István, aki tíz évig szolgálta a klubot, kilátogatott a többiekhez Pallagra és elbúcsúzott a szabadságukról visszatérő lokistáktól. A harminc esztendős kapus a hírek szerint a Paksi FC-ben folytatja a pályafutását – írja a Hajdú Online.

Sok idejük nem volt az érzelmes búcsúra a játékosoknak, mert rögtön ezt követően orvosi vizsgálatokon kellett részt venniük.

A keretben újra ott voltak a tavaszt kölcsönben más csapatoknál töltők is. Takács Tamás Nyíregyházáról, Kinyik Ákos Budaörsről, Berdó Péter Szolnokról, Varga Kevin és Kuti Krisztián pedig Cigándról érkezett vissza a cívisvárosba. Nekik akár nagyobb szerep is juthat a formálódó őszi DVSC-ben, ugyanis a lap információi szerint a klubvezetés a jövőben elsősorban fiatal, magyar játékosokra építi a gárdát.

Ennek szellemében – no meg azért is, mert két rutinosabb hálóőr is távozott, helyükre egy biztosan érkezni fog – az első csapattal készül a két ifjú kapus, a 19 éves Szabados István és a 17 esztendős Kovács Péter, de szintén ott volt az eddig az NB III-as kerettel készülő Nagy Kevin és Ognjen Djelmic is.

Hiába keresték a nagy melegben futkározók között a szerb Dusan Brkovicsot és Könyves Norbertet. Előbbi pénteken csatlakozik a Lokihoz, míg Könyves, mivel játszott a DVSC-DEAC utolsó bajnokiján, hétfőig szabadságot kapott.

Ezzel a társasággal kezdte tehát meg a munkát Herczeg András, valamint két segítője, Bücs Zsolt és Györky Gábor. Az szinte biztos, hogy a keret összetétele változni fog még, mert folyamatosan egyeztetnek a debreceni vezetők a kiszemeltekkel, azonban bárkik jönnek is, új csapatot kell építenie a szakmai stábnak, ami nem megy egyik napról a másikra.

Az első felkészülési mérkőzés időpontjára már fény derült, jövő szombaton a szlovák első osztályú Michalovcét fogadja a Debrecen, a további edzőpartnerek kiléte még nem ismert.

Olvasói sztorik