NB I

Fradi: Böde Dániel marad

Orosz Pál kacsának minősítette a csatár távozását.

A kupagyőzelem mentette meg a Ferencváros idényét Orosz Pál szerint. Az FTC vezérigazgatója az M4 Sport szerdai, Sportreggeli című műsorban elárulta, tízmillió euró a klub költségvetése, valamint megerősítette, hogy Böde Dániel marad a csapatnál és él a bizalom Thomas Doll vezetőedző iránt.

Két hete még a Magyar Kupa döntőjében vitézkedtek, két hét múlva pedig már az Európa Liga selejtezőjében lépnek pályára a Fradi labdarúgói, akiknek – az elmúlt szezonnal szemben – tíz napjuk állt rendelkezésükre, hogy kipihenjék magukat az újabb hosszú szezon előtt.

„Messze nincs még kész a keret” – válaszolta Orosz Pál, mikor a várható igazolásokról kérdezték. Eddig négy igazolást jelentettek be, de a vezérigazgató további érkezőket vár, hiszen szerinte a védelem és a középpálya is erősítésre szorul, és hosszútávon a tapasztaltabb kulcsjátékok pótlását is meg kell oldani.

Az átigazolások alkalmával idén már azt is nézik, hogy a kiszemelt játékosok bizonyos szituációkban hogyan viselik a nyomást, a monotonitást, ami ugyancsak döntő lehet majd a szezon során.

Elárulta, körülbelül tízmillió euróból gazdálkodik a ferencvárosi klub, ám nemzetközi összehasonlításban ezt az összeget is „vicces pénznek” nevezte. A Rapid Wient hozta példaként, amelynél kétszer ennyiből gazdálkodhatnak.

Orosz Pál kacsának minősítette a Böde Dániel távozásáról felröppent híreket, és határozottan kijelentette, hogy marad a zöld-fehéreknél a csatár, akire szerinte jó hatással lesz válogatottbeli csapattársa, Priskin Tamás érkezése, hiszen „húzza egymást” a két támadó.

Hozzátette, Thomas Doll vezetőedző helye is biztos, és mindenkit emlékeztetett, hogy ugyanez a stáb jutatta három kupagyőzelemhez és egy bajnoki címhez a klubot. Mint mondta, a Ferencvárosnál egyébként is a tudatos építkezés hívei, nem kapkodnak, jelenleg stabilitás szükséges a csapatnál.

„A Fradinál az a válság, ha nem lesz bajnok” – fogalmazott, majd bevallotta, hogy valóban csalódást keltő volt az idény, amelyet a Magyar Kupa-győzelem mentett meg. Szerinte talán a 21 pont előnnyel megnyert tavalyi bajnoki cím tette kényelmessé a csapatot.

Olvasói sztorik