NB I

A Honvéd tulajdonosa nem esik hasra a BL-szerepléstől

Hemingway kijelentette, nem tölti fel a légiós kontingenst, és erősíteni sem az európai kupaporond miatt akar.

Továbbra is a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása a bajnok Budapest Honvéd labdarúgócsapatának célja George F. Hemingway klubtulajdonos szerint.

– Senki nem ment el azokon kívül, akik kölcsönben szerepeltek nálunk, vagy lejárt a szerződésük. Egy-két játékos érkezése várható, de elsősorban akkor, ha eladunk futballistát. Komoly ajánlat egyik labdarúgónkra sem érkezett, a komolytalanokkal pedig nem foglalkozunk. Megfelelő ajánlat esetén természetesen tárgyalnék – mondta a szerdai sajtótájékoztatón az üzletember, aki egyúttal kijelentette, hogy Bajnokok Ligája-indulóként a bajnokság következő szezonjában öt külföldi játszhatna egyszerre a magyar szövetség (MLSZ) pénzelosztási rendszere alapján, de a Honvéd továbbra sem szeretne háromnál többet szerepeltetni, mert számára a Magyar Futball Akadémia a legfontosabb.

Hemingway a felkészülésről elárulta, a csapat nem megy edzőtáborba a nyáron, azaz a Bozsik Stadionban készül, illetve négy edzőmeccset játszik, az első kettőt NB I-es rivális, majd két külföldi együttes ellen.

– Ez egy lehetőség, hogy alkossunk valami szépet a Honvédnak és Magyarországnak. Ha hozok egy, két, vagy három játékost, azt viszont nem a BL-szereplés miatt teszem, hanem mert néhány hazai riválisunk jelentős erősítést hajt végre – mondta a BL-indulásról Hemingway.

Hozzátette, a klub 14. bajnoki címe jelentős bevétellel is járt, ugyanis az aranyéremért bruttó 200 millió forint jutalmat fizet az MLSZ, míg az európai szövetség 260 ezer eurót utal a BL-részvételért. A klubtulajdonos arról is beszélt, hogy a BL-selejtező második fordulójában nem kiemeltként biztosan nehéz rivális vár a kispesti együttesre, de siker esetén a harmadik kör akár könnyebb lehetne. A BL-selejtező sorsolását jövő hétfőn tartják Nyonban.

A Honvéd új vezetőedzője, Erik van der Meer kifejtette, igyekszik a jó dolgokat megtartani, ezért nem lesznek nagy változások. De ő hollandként más stílust preferál, mint elődje, az olasz Marco Rossi, azaz kontrajáték helyett a sok passzra épülő futballt, illetve a letámadást részesíti előnyben.

– A legfontosabb, hogy egyben tartsuk a bajnokcsapatot. Egyelőre ismerkedek a játékosokkal, jövő héten már jobban fogom látni, hogy szükségét érzem-e új játékos leigazolását. Talán a gólkirály Eppel Márton esetleges távozása fájna a legjobban, de jelenleg egyik futballista eladásának sem örülnék – idézi az MTI a keretről az 50 éves szakember, aki elégedett volt az első napok összetartásával, mert úgy érezte, az együttes minden tagja meg akarja mutatni, mire képes. Úgy vélte, bajnokként nem elég a kontrajáték, mert sok rivális beáll majd védekezni a Honvéd ellen.

Hemingway az esemény végén közölte, decemberig játszanak a Bozsik Stadionban, utána az MTK stadionjába költöznek, mert 2018-ban elkezdődik az új létesítmény építése. Megjegyezte, a klub edzőközpontját jövő év elején adják át.

Olvasói sztorik