NB I

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat Csertői Aurél

A Paksi Járásbíróság csütörtökön tárgyalja a tavalyi ügyet: az NB I-es edző félrerángatta, majd élesen kritizálta a Tolnai Népújság szerkesztőjét, aki perre ment.

Ahogy azt a Rangadó tavaly ősszel megírta, Csertői Aurél botrányosan viselkedett a Paks–Újpest (1-1) meccs után. Az edző rátámadt egy újságíróra, Tököli Attila segédedző és Gévay Zsolt csapatkapitány pedig – ahelyett, hogy megnyugtatta volna a trénert – szintén nekiesett.

– A mérkőzés utáni nyilatkozatot szerettem volna felvenni Báló Tamással, amikor odajött Csertői, elrángatott, és rám förmedt: „Mit képzelsz, te f*szszopó, hogy a csapat ellen írogatsz?! Tűnjél el a stadionból, a k*rva anyádat!” A biztonságiaknak kellett lefogniuk, különben nem is tudom, mit csinált volna velem – mesélte akkor Rónai Gábor, a Tolnai Népújság szerkesztője, a Nemzeti Sport helyi tudósítója.

A sajtós – aki több mint tíz éve tudósította a sportnapilapot – nem tagadta, nagyon megviselték a történtek, és cége ügyvédeinek tanácsára jogi útra terelte az ügyet.

Úgy tudjuk, az egy hónappal ezelőtti meghallgatáson Csertői Aurél elismerte a tettét, és megbánást tanúsított, Tököli és Gévay ezzel szemben tagadta az agressziót. Az újságíró fotóval és videóval tudja bizonyítani az igazát – a szakemberek szerint a Paks edzője a pénzbüntetés mellett akár felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat…

Olvasói sztorik