NB I

Bőle Lukács aláírt a Ferencvároshoz – hivatalos

Újabb játékossal erősített az EL-ben induló csapat.

Priskin Tamás és Fernando Gorriarán után újabb kiváló labdarúgóval erősít az FTC: Bőle Lukács idén nyártól a Ferencvárosban folytatja pályafutását – olvasható a fradi.hu-n. Az átigazolást már korábban már jeleztük, de csak most vált hivatalossá.

Bőle Lukács 1990. március 27-én született Marcalin. Junior pályafutását a Marcali Focisuliban, az MTK-ban valamint a Rákóczi Utánpótlás Egyesületben töltötte.

Profi pályafutását 2009-ben az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC csapatában kezdte. Első idényében nyolc bajnokin, valamint tíz Ligakupa-mérkőzésen kapott szerepet. Megfordult a Rákóczi NB III-ban szereplő második csapatában is, ahol 17 mérkőzésen négy gólt is szerzett.

Ugyanebben az évben, decemberben az Arany Ászok Kupa kispályás teremlabdarúgó-tornán a mezőny legjobb játékosának választották, míg csapata a bronzérmet szerezte meg.

Öt éven át, 2009 és 2014 között erősítette a Kaposvárt, ahol 54 mérkőzésen egy gólt szerzett. 2014-ben, a Rákóczi élvonalból való kiesése után igazolt a román első osztályban szereplő CSMS lasi csapatához.

– Nagyon örültem a Ferencváros megkeresésének, nagyon jól éreztem magam Romániában, sikeres évet hagytam magam mögött a csapat és egyéni szempontból is. Amikor a menedzserem szólt, hogy a Fradi érdeklődik, nagyon boldog voltam és mondtam, hogy érdekel az ajánlat. A Fradi Magyarországon a legjobb csapat, a legnagyobb klub, itt harcolhatok azért, hogy bajnok legyen a csapat, és az európai szereplés is szóba jöhet. A többi ajánlatom nem volt olyan kvalitású mint ez. Mivel magyar vagyok, nekem a Ferencváros teljesen mást jelent, mint egy külföldi csapat. Magyar válogatott szeretnék lenni, ezért dolgozok, ez az álmom, remélem ez is sikerül. Jobb oldali középpályásként érzem magam a legjobban, vagy a csatár mögötti pozícióban – mondta a FradiMédiának adott első interjújában Bőle.

Olvasói sztorik