NB I

Uruguayból igazolt a Ferencváros

A Fradi hivatalosan is bejelentette a 22 éves Fernando Gorriarán szerződtetését.

A Ferencvárosi TC hivatalos honlapján jelentette be, hogy mostantól a csapatot erősíti az uruguayi CA River Plate-ből érkező tehetséges uruguayi középpályás, Fernando Gorriarán.

Eldőlt tehát, hogy a magyar válogatott támadó, Priskin Tamás leigazolása után újabb erősítés érkezik a dobogóról lemaradó Fradihoz, a Nando becenévre hallgató játékos személyében.

Teljes nevén Fernando Gorriarán Fontes 1994. november 27-én született Uruguay fővárosában, Montevideóban. Nevelőegyesületében, a CA River Plateben egészen 2013-ig erősítette alapemberként az utánpótlás-csapatokat, majd 2013-ban, 19 esztendős korában hamar meggyőzte az első csapat elöljáróit, és felkerült a River Plate felnőtt csapatába. Első idényében 13 mérkőzésen kapott lehetőséget és egy gólpasszt adott, mi több, a nemzetközi kupában, Dél-Amerika második számú kupasorozatában, a Copa Sudamericanában négy találkozón bizonyíthatott.

A középpálya egyre meghatározóbb tagjaként második szezonjában Gorriarán 21 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 1 gólt és három gólpasszt adott. Csapata a harmadik helyen végzett, „Nando” pedig lehetőséget kapott arra, hogy a Libertadores-kupában is megmérettesse magát.

A kontinens legnívósabb kupasorozatában az Universidad de Chilét ejtette ki Gorriarán csapata, így a Libertadores kupa csoportkörében az uruguayi Nacionallal, az argentin Rosarioval és a brazil Palmeirassal kellett szembenéznie a River Platenek. A papírforma érvényesült, és Gorriaránék a csoport negyedik helyén végeztek.

A kupaszereplés a bajnokságban nem tett jót a csapatnak, amely visszacsúszott a középmezőnybe, ám Gorriarán ebben az idényben is – 8 Libertadores-kupameccs mellett – 23 bajnokin kapott lehetőséget, amelyeken 1 találatot szerzett és 6 gólpasszt adott.

Az idei szezonban is kihagyhatatlan tagja volt csapatának új labdarúgónk, aki 29 mérkőzésen 4 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott. Gorriarán négy éven át, 2017 nyaráig erősítette az uruguayi csapatot, ahol összesen 95 mérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett, és 12 gólpasszt is kiosztott. Eddigi legnagyobb sikerét klubszinten a 2014/15-ös szezonban érte el, amikor csapatával a bajnokság második helyén végzett. A tavalyi szezonban Juan Carrasco vezetőedző nem csak a kezdőcsapat biztos tagjaként, hanem már csapatkapitányként is számított rá.

Az évek során a River Plate játéka egyre inkább Gorriaránra épült, a bajnokság legjobbjai közt tartották számon, több alkalommal is bekerült a forduló válogatottjába is. Gorriarán, a klubon betöltő meghatározó szerepét jól mutatja: klubja, valamint szurkolói is szépen elbúcsúztatták a legnagyobb sikereket kívánva a budapesti légióskodáshoz.

Olvasói sztorik