NB I

Lengyelországból igazolt védőt az Újpest – hivatalos

Régi-új arc a lila-fehéreknél.

A mai nap folyamán már beszámoltunk róla, hogy a lengyel Cracovia középhátvédje, Litauszki Róbert távozik csapatától. Délután pedig az Újpest hivatalos oldalán jelentette be, hogy a 27 éves védő a negyedik kerületben folytatja pályafutását.

Litauszki Róbertet egyetlen focikedvelő lila-fehér szimpatizánsnak sem kell bemutatni, hisz’ a tehetséges védő 2004-től 2016-ig újpesti színekben terelgette a labdát. Profi karrierje 2010-től kezdődött, majd hat év elteltével, tavaly a lengyel Cracoviába igazolt. Most azonban nagy örömmel tudatjuk a hírt szurkolóinkkal, hogy klubunk megállapodott a betonbiztos védővel, így Litauszki hazatér. – olvasható az ujpestfc.hu-n.

– Nehéz volt megélni, hogy egy ilyen helyzetbe kerültem, de végig próbáltam erős maradni – kezdte a hivatalos honlapon Litauszki, utalva ara, hogy a Cracoviában az elmúlt idényben csupán három bajnokin lépett pályára. – Tanultam a kint történtekből, a pozitívumokat leszűrtem, és örülök, hogy vége lett ennek a fejezetnek. Remélem, most egy új rész kezdődik az életemben. Mikor tudatosult bennem, hogy milyen helyzetbe kerültem kint, Cracoviában, azonnal váltani szerettem volna. A futball az ilyen, tavaly hoztam egy döntést a karrierem szempontjából, de az életben vannak olyan dolgok, amik nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a történtektől én csak erősebbnek érzem magam. Természetesen honvágyam is volt, hisz’ ide köt minden Újpestre. Játszani szeretnék, és a lila szívem miatt egyáltalán nem gondolkoztam más hazai csapatba történő hazatérésen – mondta a középhátvéd.

Olvasói sztorik